İş kazalarında Antalya 3'üncü sırada

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin araştırmasına göre, 2015 yılının ilk 4 ayında iş kazalarında en az 482 işçi can verdi. İş kazaları en çok İstanbul, Konya, Antalya, Bursa, İzmir ve Adana'da can aldı.

İş kazalarında Antalya 3'üncü sırada

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin araştırmasına göre, 2015 yılının ilk 4 ayında iş kazalarında en az 482 işçi can verdi. İş kazaları en çok İstanbul, Konya, Antalya, Bursa, İzmir ve Adana'da can aldı.

05 Mayıs 2015 Salı 09:53
İş kazalarında Antalya 3'üncü sırada
Yazılı, görsel, dijital basından takip edilen, emek-meslek örgütlerinden gelen bilgiler ile işçiler, işçi yakınlarının bildirimleri ışığında tespit edilen araştırmada; Ocak ayında en az 128 işçi, Şubat ayında en az 85 işçi, Mart ayında en az 139 işçi, Nisan ayında ise en az 130 işçi yaşamını yitirdi. Nisan ayında iş kazası sonucu 9 kadın işçi, 2 çocuk işçi de can verdi. İş kazaları ve işçi ölümleri en fazla inşaat, tarım, taşımacılık ve ticaret, büro işkollarında yoğunlaşıyor. Nisan ayında yaşamını yitiren 130 emekçinin 108'i işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden 19'u çiftçilerden, küçük toprak sahiplerinden ve 3'ü esnaflardan olmak üzere 22'si kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluşuyor.
 
İŞKOLLARINA GÖRE ÖLÜMLERİN DAĞILIMI
 
"İnşaat, yol işkolunda 40 işçi, tarım, orman işkolunda 27 emekçi, taşımacılık işkolunda 19 işçi, ticaret, büro, eğitim, sinema işkolunda 13 emekçi, belediye, genel işler işkolunda 8 işçi, madencilik işkolunda 3 işçi, metal işkolunda 3 işçi, sağlık, sosyal hizmetler işkolunda 3 işçi, gıda, şeker işkolunda 2 işçi, petro-kimya, lastik işkolunda 2 işçi, çimento, toprak, cam işkolunda 2 işçi, konaklama, eğlence işkolunda 2 işçi, savunma, güvenlik işkolunda 2 işçi, çalıştığı işkolunu belirleyemediğimiz/öğrenemediğimiz 2 işçi, ağaç, kağıt işkolunda 1 işçi, gemi, tersane, deniz, liman işkolunda 1 işçi."
 
İşçiler en çok trafik, servis kazaları, düşme, ezilme, göçük ve diğer nedenlerden dolayı can verdi. Trafik, servis kazası nedeniyle 34 işçi, diğer nedenlerden dolayı (kalp krizi, intihar, silahlı saldırı, kene ısırması, arı sokması, beyin kanaması, akciğer rahatsızlığı) 33 işçi; düşme nedeniyle 27 işçi; ezilme, göçük nedeniyle 23 işçi; patlama, yanma nedeniyle 4 işçi, elektrik çarpması nedeniyle 3 işçi; nesne çarpması, düşmesi nedeniyle 3 işçi; zehirlenme, boğulma nedeniyle 2 işçi, kesilme, kopma nedeniyle 1 işçi can verdi.
 
Son Güncelleme: 05.05.2015 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81