son haberler

Irmak Kenarındaki Binanın Yıkımı Tamamlandı

Yayınlanma Tarihi: 31 Ocak 2020 okunma

Irmak Kenarındaki Binanın Yıkımı Tamamlandı
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye’de, 7 Ağustos 2018’de meydana gelen sel baskının ardından risk oluşturduğu için yıkım kararı verilen binanın yıkımı gerçekleşti.

Ünye’nin Günpınarı Mahallesi’nde bulunan Cevizdere Irmağı kenarına inşa edilen 4 katlı fabrika binası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçerek arsayı kamulaştırmıştı. Hazine adına kayıt altına alınan 4 katlı betonarme binanın yıkımı 3 Ocak 2020 tarihinde başlarken yaklaşık 1 ay içinde yıkımı tamamlandı. Yapılan yıkım çalışmalarının ardından moloz kaldırma işlemi de hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

“Dere Kenarlarında Yapılaşmaya İzin Vermeyeceğiz”

Yıkım çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapımız riskli olduğu gerekçesiyle yıkım için binanın kamulaştırılması yapıldı. 3 Ocak 2020 tarihinde başlayan yıkım çalışmaları bugün itibariyle tamamlandı. Bakanlığımıza kamulaştırma çalışması nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hükümetimizin dere kenarlarında yapılaşmalara karşı aldığı önlemler çerçevesinde biz de Ünye’de bundan sonra bu bölgelerin imara açılmaması yönünde çalışma başlattık. İmar planlamalarımızı yaparken buna göre hareket edeceğiz.

Ordu’nun Ünye, Fatsa, Perşembe, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde 7 Ağustos 2018’de meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştı. 9 köprünün yıkıldığı, 820 noktada heyelanın meydana geldiği selde, 18 ev de tahliye edilmişti. 43 bin 476 dekarlık alandaki 809 ton fındık selden zarar görürken 165 milyon TL’lik maddi zarar oluşmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.