Irma kasırgası Karayiple’de 10 kişinin ölümüne neden oldu

ABD’nin Doğu Kıyılarına doğru hızla ilerleyen Tropikal Depresyon, Irma kasırgası, saate 300km’yi bulan korkunç rüzgar hızları yaratarak ABD’nin Florida eyaletine doğru ilerliyor.

Dünya
8 Eylül 2017 Cuma

ABD Ordusu, Key West deniz havacılık istasyonundaki 5 bin asker ve sivili tahliye etti.  Miami’de binlerce sivil, arabaları ile bölgeden kaçıyor. Miami’de halkın marketlere hücum ettiği uzun yolculuklar için uzun benzin kuyrukları olduğu bildiriliyor.

Bölgeyi terk eden ve gidecek yeri olmayanlar için Yahudi kuruluşu Habad fırtına bölgesi dışındaki sosyal tesislerini ve Yahudi evlerini ihtiyaç sahiplerine açtı.  Beşinci kategorideki kasırganın Dominik Cumhuriyeti, Haiti ve Küba'yı vurduktan sonra hafta sonu ABD'de etkili olması bekleniyor. 

ABD'nin Florida eyaletindeki korkulu bekleyiş ve kasırga hazırlıkları devam ediyor. Irma kasırgasının etkili olduğu Antigua and Barbuda'ya bağlı Leeward Adalarındaki yerel yetkililer,  fırtınanın elektrik ve iletişim hatlarında kesintilere neden olması dolayısıyla halka kapalı yerlerde kalmaları çağrısında bulundu. 

Leeward Adalarında 3,4 metre yüksekliğinde dalgalara yol açan Irma kasırgasının, Turks ve Caicos Adalarında hafta sonuna doğru 6 metrelik dalgalar oluşturması tahmin ediliyor.