İran'dan SDG'li orduya tepki: Savaşı alevlendirir

ABD'nin Suriye'de kurmayı planladığı 30 bin kişilik sınır gücüne bir tepki de İran'dan geldi: Suriye'nin içişlerine açık müdahale. Bu girişim, savaşı alevlendirir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki bölgenin korunması için bir sınır gücü oluşturma girişimine bir tepki de İran'dan geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, 'ABD'nin aldığı kararın savaşı alevlendireceğini, Suriye'nin içişlerine açık bir müdahale anlamına geldiğini ve bu ülkedeki krizi daha tırmandıracağını' söyledi.

'ABD SURİYE'DEN ÇEKİLMELİ'

İranlı sözcü, ABD'nin bu hamlesinin Suriye'deki sorunları 'daha da karmaşık hale getireceği' yorumunu yaptı. Açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti, Türkiye ve Rusya; Astana'daki görüşmelerle Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturarak, krizi kontrol etmeye çalışıyor ve bu konuda önemli kazanımlar elde etmeyi de başarmıştır. ABD, bölgedeki yıkıcı politikalarını gözden geçirerek, geç kalınmış olsa bile en kısa sürede Suriye'deki güçlerini çıkararak ülke halkının geleceği konusunda kendinin karar vermesinin önünü açmalı" denildi.

8 soruda: SDG'li yeni ordu8 soruda: SDG'li yeni ordu

Kasımi, "ABD'nin bu kararı, Suriye ordusu ve müttefiklerinin IŞİD ve El- Nusra gibi terör örgütlerine karşı belirgin ve önemli zaferler kazanmasının ardından gelmesi düşündürücüdür" ifadelerini kullandı. (DHA)

'SDG'li ordu Kürtleri Şam ve Ankara'dan koruyacak''SDG'li ordu Kürtleri Şam ve Ankara'dan koruyacak'