Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

İran’dan İsrail’e Filistinli tutuklu Ahres için çağrı

İran, İsrail hapishanesindeki Filistinli tutuklu Mahir el-Ahres'in serbest bırakılmasını istedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-25 17:21:38

İran’dan İsrail’e Filistinli tutuklu Ahres için çağrı

Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, açlık grevine ve uluslararası protestolara rağmen İsrail'in El-Ahres'in "haksız" tutukluluğunu sonlandırmayı reddettiği belirtildi.

Mahir el-Ahres'in hiçbir suçlama olmaksızın üç aydır tutuklu olduğunun vurgulandığı açıklamada "İşgalciler (İsrail) keyfi tutuklamalara son vermeli, onu (Mahir el-Ahres) ve haksız yere tutulan yüzlerce Filistinliyi serbest bırakmalıdır." denildi.

Ahres'in kızı dün yaptığı açıklamada aile fertlerinin de babalarına destek olmak için açlık grevine başladığını duyurmuştu.

AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ TUTUKLU "MAHİR EL-AHRES"

İsrail askerlerince Batı Şeria'nın Cenin kentindeki evinde 27 Temmuz'da gözaltına alınan Ahres, Tel Aviv yönetiminin "idari tutukluluk" ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, 22 Ekim'de yaptığı açıklamada, açlık grevini sürdüren Ahres'in sağlık durumunun "kritik" olduğunu bildirmişti.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

 

Haber Ara