Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ermenistan'dan alçak oyun! ​Türkiye-Katar dostluğuna darbe vurmak istiyorlar

19 Ekim 2020 16:31:24
Azerbaycan ordusu karşısında köşeye sıkışan Ermenistan, sinsi oyunlarına devam ediyor. Diaspora kanalıyla Dünya'nın dört bir yanından insani yardım adı altında Karabağ'daki çetecilere silah nakleden Ermeniler yine suçüstü yakalandı.

İsmail Zelvi

Ermeni diasporası Rusya, İran, Fransa, Irak’ın Kuzeyinden sonra ABD’den de insani yardım adı altında silah taşımaya başladı. Los Angelas havalimanından kalkan ve askeri malzeme taşıyan uçağın Türkiye hava sahasında engellenmemesi için sinsi bir oyun sahnelendi. Silah ve mühimmat Katar kargo uçağına yüklendi. Uçak bu sabah hareket etti.

Geçtiğimiz günlerde yine Türkiye hava sahasından Fransız uçaklarıyla Ermenistan’a silah taşınmış, bu füzelerle de Gence vurularak 14 sivil katledilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Türkiye hava sahasından en son Fransa Hava Kuvvetleri Dassault Folcon 900 F-RAFQ kodlu kargo uçağıyla Erivan’a askeri mühimmat göndermişti.

İRAN İŞGALCİYLE AYNI MASADA


RAN (2)

Öte yandan Ermenistan, Karabağ’da çıkardığı koas ile bölge ülkelerini de savaşın içine çekmek için her şeyi yapıyor. Ermenistan saldırganlığına batı ülkeleri ve Rusya’nın yanında İran da çanak tutuyor. Ermenilerin gayrımeşru Karabağ yönetiminin Savunma Politikası UA İşbirliği Daire Başkanı Levon Ayvazyan, İran’ın askeri ateşesi Bahman Sadaghin ile görüşerek, sınır bölgelerinin korunması için yardım istedi. İran’ın terörist grupla görüşmesi Ermeni saldırganlığına silah desteğinden sonra siyasi destek anlamına geliyor.

RAN (1)

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Ermenistan'a destek gösterisinde ise, PKK'ya ait bez parçalarının Fransa, Avrupa Birliği (AB), Ermenistan ve Yunanistan bayraklarıyla aynı karede yer alması da dikkat çekmişti.

8e688d35-f2d2-460b-9f4d-d8b862ee9742


Cephede baş edemedikleri Bayraktar sihalarına karşı kullanılmak üzere hassas lazer silahları getirme çabasındalar

7072107b-3ab5-46ea-a09c-227307dd546e

'Solid-state laser' teknolojiye sürekli yatırım yapan Amerikan ordusunun geliştirdiği projelerden sadece bir tanesi. ABD ordusu için geliştirilen 'ribbon gun' isimli tüfek test edildi. USS Portland amfibi sınıfı nakliye gemisini üzerine yerleştirilen ‘Solid-state laser’ olarak adlandırılan silahın testi başarı ile geçtiği açıklandı.