İran Dışişleri Bakanı Zarif: İsrail ve ABD savaş istiyor

İran Dışişleri Bakanı Zarif: İsrail ve ABD savaş istiyor
© REUTERS/Andreas Gebert
By Zehra Yildiz
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif, Münih Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmasında İsrail ve ABD'nin "savaş istediğini" söyledi. Öte yandan Netanyahu, “Orta Doğu’da istikrarsızlığa neden olan temel faktör İran’ın agresif tutumudur” dedi

REKLAM

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) "savaş istediğini" ve bu ülkelerin davranışlarının bölgedeki çatışmaları artırdığını söyledi.

Münih Güvenlik Konseyi’nde konuşan Zarif ayrıca, Avrupalı müttefiklerine İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilme çağrısı yapan ABD’yi sert eleştirdi.

Konuşmasının devamında Zarif, “Bazıları kesinlikle savaş istiyor. Mesela İsrail... Savaş çıkma ihtimali çok yüksek. Eğer uluslararası hukukun ciddi ihlallerine göz yummaya devam ederseniz savaş çıkma riski daha da artacak” dedi.

İsrail’in Suriye’deki bombalama kampanyalarına tepki gösteren Zarif, Avrupa ülkelerini ABD ve İsrail’in bölgedeki politikalarına tepki göstermedikleri için eleştirdi.

Öte yandan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, parlamentoda yaptığı konuşmasında, “Orta Doğu’da istikrarsızlığa neden olan temel faktör İran’ın agresif tutumudur” dedi.

WhatsApp'ta ücretsiz bültenimize abone olun, Türkiye ve dünya gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Ek kaynaklar • Reuters

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

İran'da Zarif'in istifasıyla gün yüzüne çıkan siyasi kriz: Muhafazakarla Yenilikçi çatışması mı?

İsrail'den Lübnan'da sağlık ocağına saldırı: 7 ölü, dört yaralı

Almanya'da vatandaşlık testine İsrail, Holokost ve Yahudilikle ilgili sorular da ekleniyor