Erdoğan, 'Adalet Yürüyüşü'ndeki Kılıçdaroğlu'nu yargıyla tehdit etti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü "hakkında konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Adalet Yürüyüşü"nün üçüncü günündeki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşırmayın" diyerek tehdit etti.

İhracatçı patronların kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi genel kurulunda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

  • Bu yolla hukuk elde etmeleri mümkün değil. Adalet pankartıyla dolaşmakla adalet gelmez. Türkiye'de adaletin adresi parlamentodur.
  • Demirel'in bir sözü var, 'Yollar yürümekle aşınmaz' diye... Bunlar yürüyerek aşındıracaklarını sanıyorlarsa mümkün değil. 
  • Ortada bir vakıa var, o vakıa meşhur MİT TIR'larının 'FETÖ'cü yargı mensupları tarafından durdurularak dünyaya servis edilmesi ve bu işin içindeki kişinin rolünü bir başka meslektaşıyla paylaşması sebebiyle ülkede yaşanan durum vardır. 
  • Kusura bakmayın, öyle elde adalet pankartı taşımak adaleti getirmez. Parlamentoda kürsüde adalet için ne diyeceksen de! Başında olduğun kurumda ne kadar adalet var?
  • Kuvvetler ayrılığına bizler saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşlarımız saygı duymazsa, o zaman biz bir yere varamayız. Bu konuda söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz ama baskı unsuru olma gayreti içine girerseniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz, A'dan Z'ye herkes için çalışır ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın.
  • Böyle bir Ramazan ayı içinde milleti sokağa dökmek suretiyle bu yürüyüşe başlamak doğru değil.