İran: ABD ile sıcak savaş söz konusu değil

İran dini lideri Hamaneyi
İran dini lideri Hamaneyi
By Gizem SadeReutersReuters
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

İran dini lideri Ali Hamaney, ABD'yle savaş ihtimali olmadığını belirtti. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise ABD'nin yaptırım ve tehditlerinine göre İran'ın Orta Doğu politikasını değiştirmeyeceğini söyledi.

REKLAM

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile sıcak çatışmanın hiçbir şekilde söz konusu olmayacağını ifade etti.

İran Devlet Televizyonu'nda pazartesi günü yayınlanan konuşmasında Ali Hamaney, İran'la ABD arasında savaş ihtimali olmadığını, ABD'nin durumu abarttığını söyledi.

Hamaney açıklamasında "Amerikalı yetkileler İran hakkında pervasızca konuşmalar yapmakta. Savaş ve müzakereler hakkında konuşuyorlar. İran'la sıcak savaş ihtimalini abartıyorlar. Sıcak savaş söz konusu değil. Biz hiçbir zaman bir savaş başlatmadık ve ABD İran askeriyle karşı karşıya gelmeyecek." ifadelerine yer verdi.

İran Dışişleri Bakanı: Orta Doğu'da taviz yok

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise İran'ın ABD yaptırım ve tehditleriyle Orta Doğu'da bölgesel politikalarından taviz vermeyeceğini belirtti.

El Cezire televizyonuna konuşan Cevad Zarif, ABD'nin Tahran üzerinde bölgedeki faaliyetlerini engellemeye yönelik giderek artan baskısına rağmen İran'ın Orta Doğu'da geri adım atmayacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, mayıs ayında İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekildiğini ve İran'a karşı yaptırımlara devam edeceğini açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Türk lirası diğer para birimleri karşısında ne durumda?

Arap NATO'su kurulabilir mi?

Bükreş'te toplanan 7 bin Rumen göçmen ülkedeki yolsuzluğu protesto etti

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

İran Dışişleri Bakanı: ABD petrol ihracatımızı durduramaz

WSJ: Hamas'ın İsrail saldırısına İran Devrim Muhafızları Ordusu yardım etti ve yeşil ışık yaktı

6 milyar dolar transfer edildi, İran ile ABD arasında mahkum değişimi yapılacak