15 Aralık 2018 05:56
Son Güncellenme Tarihi: 15 Aralık 2018 13:03

TSK, Irak’ın notasına rağmen hava operasyonunu sürdürdü

Irak’ın hava operasyonuna ilişkin Türkiye’ye nota vermesine rağmen TSK’nin hava operasyonları devam etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekatlarına devam edildi. Hava operasyonu sırasında 7 kişinin öldürüldüğü ifade edildi.

TSK'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Hakurk bölgelerine dün ve bugün düzenlenen hava harekatlarında, terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edilirken, üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki 7 bölücü terörist ise etkisiz hale getirildi.”

IRAK TÜRKİYE’YE NOTA VERDİ

TSK’ye ait uçakların Irak Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Mahmur Kampını ve IŞİD’in saldırısından kurtarılan Şengal’i bombalamasına Irak hükümeti tepki göstermişti. Bombardıman sonrası Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı bakanlığa çağırdı. Bakanlığa giden Büyükelçi Yıldız’a gerçekleştirilen hava saldırısından dolayı duyulan rahatsızlık iletilip, nota verildi.

IRAK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: HAVA SALDIRILARI EGEMENLİK HAKLARIMIZIN İHLALİDİR

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak hava sahasında düzenlenen hava saldırılarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği belirtilerek TSK'nin hava saldırılarının Irak'ın egemenlik haklarını ve Irak vatandaşlarının güvenliğini ihlal ettiği kaydedildi.

Açıklamada, ‘Türk savaş uçaklarının Irak hava sahasını ihlal eden ve Kuzey Irak'ta can ve mal kaybına yol açan eylemlerinin kınandığı’ ifade edildi.

TÜRKİYE: OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Dışişleri Bakanlığı ise Irak’ın verdiği notaya karşı “Terör örgütleri Irak'ta yuvalandıkları müddetçe operasyonlara devam edilecek” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna'da yeni tasarı: Rusya'ya tren seferleri durdurulsun

SONRAKİ HABER

Dicle Barajı’nda ihmaller zinciri çevre felaketine yol açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa