HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'tan Kerkük'teki bayrak krizine ilişkin kritik yazı

Kerkük'te sadece Irak bayrağının asılması gerektiğini belirten Irak hükümeti, Kerkük Valiliği ve Vilayet Meclisi'ne konuyla ilgili resmi yazı gönderildi. Irak Başbakanlık İller Arası Koordinasyon Yüksek Kurumu tarafından gönderilen yazıda, "Kerkük ve tartışmalı bölgelerde izlenecek mekanizmalar, Irak'ın 2005 anayasasının 140. maddesinde belirlenmiştir. Bu durum halen çözüme kavuşmamakla birlikte kentiniz (Kerkük) federal hükümet ve anti merkeziyetçi yönetime bağlıdır" denildi.

Kerkük'te sadece Irak bayrağının asılması gerektiğini belirten Irak hükümeti, Kerkük Valiliği ve Vilayet Meclisi'ne konuyla ilgili resmi yazı gönderildi.

"SADECE IRAK BAYRAĞININ ASILMASI GEREKİYOR"

Irak Başbakanlık İller Arası Koordinasyon Yüksek Kurumu tarafından gönderilen yazıda, "Orada sadece Irak bayrağının asılması gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

Başbakanlık yazısında ayrıca, kentte Irak bayrağını asma veya yanında başka bayrak asma yetkisinin vilayet meclisinde değil, federal ve merkezi yönetimde olduğu vurgulandı.

BAYRAK GERİLİMİ NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTI

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi olan Vali Kerim, Kerkük İl Meclisi'ne bir yazı göndererek, Nevruz kutlamaları dolayısıyla tüm kamu kurum ve kuruluş binalarına Irak bayrağının yanı sıra IKBY bayrağının asılması talimatı vermişti.


En Çok Aranan Haberler