iPhone satışları yüzde 20 düştü, Huawei satışları yüzde 23 arttı

iPhone satışları yüzde 20 düştü, Huawei satışları yüzde 23 arttı
©  REUTERS/Sergei Karpukhin
©  REUTERS/Sergei Karpukhin
By Burak OrtahamamcilarReuters
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Çin'de Apple İphone satışları 2018 yılının son çeyreğinde yüzde 20 oranında düştü. Pazar araştırma firması IDC'nin yayınladığı rapora göre Çin halkı yerli malı Huawei telefonlarına ise aynı dönemde yüzde 23 daha fazla rağbet gösterdi.

REKLAM

Çin'de Apple'ın iphone satışları 2018 yılının son çeyreğinde yüzde 20 oranında düştü. Pazar araştırma firması IDC'nin yayınladığı rapora göre Çin halkı yerli malı Huawei telefonlarına aynı dönemde yüzde 23 daha fazla rağbet gösterdi.

Rapor, Apple CEO'su Tim Cook'un iphone satışlarının 2018 son çeyreğindeki düşüşü hakkında Çin pazarının rolünü açıklar nitelikte.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'de yapılan araştırmaya göre Apple’ın akıllı telefon satışlarında 2018’in son çeyreğinde yüzde 19, 9 oranında düşüş gösterirken, Huawei’nin yüzde 23,3 oranında büyüdüğünü göze çarpıyor. 

Rapora göre Apple’ın pazar payının bir önceki yıla göre yüzde 12.9’dan yüzde 11.5’e düştü.

Raporda,“Çin’deki şiddetli makro çevresel şartlar ve yerli markaların yenilikçi ürünlerine rağbet Apple’ın gerilemesinin devam etmesinin nedenleri oldu.” ifadesi kullanıldı.

WhatsApp'ta ücretsiz bültenimize abone olun, Türkiye ve dünya gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

ABD ile müttefikleri arasında Huawei anlaşmazlığı büyüyor

Çin, resmi kurumlarda iPhone'u yasakladığı haberlerini yalanladı

AB, Dijital Piyasalar Yasası kapsamında Apple, Facebook ve Google'a soruşturma açtı