Anasayfa Makale iPhone Ağır Çekim Video Nasıl Normale Çevrilir?

iPhone Ağır Çekim Video Nasıl Normale Çevrilir?

iPhone ile çekilen ağır çekim videolar çok basit bir şekilde ek uygulamaya gerek kalmadan normal hale dönüştürülebiliyor.

iPhone’lara yıllar evvel eklenen ağır çekim modu, farklı görüntüler yakalamak ve paylaşmak isteyenler için büyük önem taşıyor. iPhone ya da iPad’lerde ağır çekimde yapılan kayıtların normal hallerine de ihtiyaç olabiliyor. Bu tip durumlarda aslında ek bir uygulamaya ihtiyaç olmadan çok hızlı bir şekilde düzenleme yapılabiliyor. Yani aslında ağır çekim olarak kaydedilen bir video, kolayca normal hale çevrilebiliyor.

iPhone ya da iPad ile kaydedilen ağır çekimleri düzenlemek için öncelikle Fotoğraflar üzerinden videoya ulaşmak gerekiyor. Ardından sağ üstte yer alan ‘Düzenle’ düğmesine tıkladığınızda hemen altta bir timeline açılıyor.

Burada sık ve ayrık çizgiler yer alıyor. Birbirine yakın çizgiler videonun normal halini, uzak olanlar ise ağır çekim olarak kaydedilen kısımlara karşılık geliyor.

Yapılacak işlem bu timeline üzerinden başlangıç ve bitiş noktalarını birleştirmek. Bunun için de ana çizgiyi bitiş noktasına kadar taşımak yeterli. Böylece tüm video ağır çekim yerine normal hale geliyor. Sağ alttan ‘Bitti’ düğmesine tıklandığında ise işlem tamamlanıyor.