iPhone 11 2019'da En Çok Google’lanan 5 Şeyden Biri Oldu

12
5
5
1
0
Teknoloji ve bilişim devi Google, bu yılın en çok arananlar listesini paylaştı. Küresel olarak en çok arasına iPhone 11 de girmeyi başardı.

2019 yılının sona ermesiyle birlikte Google, hem dünya çapında hem de ülkeler bazında en çok aranan sözcükleri açıkladı. iPhone 11, arama motorunda en çok aranan 5 şey arasında yer almayı başardı. Küresel listede Amerikan ve Hint etkisinin de kendini belli ettiğini görmek mümkün. Sık sık aranan şeyler arasında Copa America, Dünya Kriket Şampiyonası gibi bu bölgelerde sıkı takip edilen aktiviteler yer alıyor. İlk 10’a giren tek teknoloji ürünüyse iPhone 11.

iPhone 11, kısa sürede arama listelerinde tırmandı

iphone 11

Apple; iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’i eylül ayında satışa sunmuştu. Yani telefon hakkındaki haberlerin ve duyuruların yoğunlaşması, ürün satışları ve müşterilerin yaptığı araştırmalar telefonu kısa bir süre içerisinde yukarıya taşıdı. 

Küresel listede ilk 5’i India vs South Africa (Kriket maçı), Cameron Boyce (Genç yaşta vefat eden aktör), Copa America (Brezilya’da yapılan futbol turnuvası), Bangladesh vs India (kriket maçı) ve iPhone 11 (akıllı telefon) oldu. 

İlk 10 sırayı tamamlayan aramalar ise Game of Thrones, Avengers: Endgame, Joker, Notre Dame ve ICC Cricket World Cup oldu. Genel olarak listeye eğlence sektörünün hakim olduğu dikkat çekti. 

Apple için gelecek parlak

iphone 11

Apple geçen yıl satışlarda yaşadığı sorunu geride bırakmış ve iPhone 11 ile yeni bir rüzgar yakalamış gibi duruyor. Firma, gelecek yıl için amacını 100 milyonun üzerinde cihaz satmak olarak belirlemişti. Görünüşe göre bu ihtimal pek de uzak değil. 

Google’ın arama listelerinde hangi ülkede hangi aramaların popüler olduğunu merak ediyorsanız listeyi burada bulabilirsiniz. 

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/12/12/iphone-11-top-5-trending-google-search-2019/
12
5
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
5
5
1
0