İpek Yolu Rallisi'nde 12. etabın galipleri Christian Laveille ve Airat Mardeev

İpek Yolu Rallisi'nde 12. etabın galipleri Christian Laveille ve Airat Mardeev
© 
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

İpek Yolu Rallisi’nin en zor etaplarından biri olan 12.

REKLAM

İpek Yolu Rallisi’nin en zor etaplarından biri olan 12. etabı Christian Laveille kazandı. Çinli Baicmotor ekibinde yarışan Fransız Laveille, 483 kilometre uzunluğundaki etabı ilk sırada tamamladı ve genel klasmanda 3. sıraya yükseldi.

Laveille, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, “İyi bir sürüş oldu. Baicmotor Sport ekibiyle yarışıyor olmaktan ve ekipte yer alan teknisyenlerden çok memnunum. Dün arabada teknik bir sorun yaşadık ve teknisyenler bütün gece çalışıp sorunu çözdüler. Bu sayede bugün iyi bir yarış çıkardık” dedi.

12. etap parkurunu Laveille’in 20 dakika 31 saniye gerisinde bitiren bir diğer Fransız pilot Cyril Despres ise genel klasmanda liderliğini koruyor. Rallinin bitimine iki etap kala, Despres’in en yakın rakibi Han Wei ile arasındaki süre farkı 43 dakika 22 saniye.

Kamyon kategorisinde Kamaz takımından Airat Mardeev, yarışı ilk sırada bitirdi. Takım arkadaşı ve lider Dmitry Sotnikov ise, kum tepelerine saplanarak zor anlar yaşadı. Sotnikov yaşadığı zorluklara rağmen, etabı Mardeev’in 14 dakika 5 saniye gerisinde, 6. sırada tamamlamayı başardı.

Sotnikov, “Takım arkadaşımın bugün iyi sonuç almasına çok sevindim. Takım olarak çok iyi performanslar sergiliyoruz. Böyle inatçı kum tepeleriyle başedebileceğimizi kanıtlıyoruz. İlginç bir gün oldu, ama hiç kimse için kolay bir yarış olduğunu sanmıyorum.” dedi.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Dakar Rallisi'ne ilişkin detaylar açıklandı

Katalonya Rallisi'nin kazananı Hyundai takımından Belçikalı Thierry Neuville oldu

Formula 1: İstanbul Park'ta pole pozisyonu Bottas'ın