Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Rajtoral neden intihar etti? Rajtoral kimdir? - Futbol Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'un Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral evinde ölü bulundu.

        2

        Alınan bilgiye göre, Celal Doğan Tesisleri'ndeki idmana gelmeyen sağ bek oyuncusu Rajtoral, aramalara rağmen telefonlarına da cevap vermedi.

        3

        Bunun üzerine kulüp yetkilileri, Çek futbolcunun merkez Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'ndeki evine gitti.

        7

        Yapılan olay yeri incelemesinin ardından Rajtoral'ın cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        8

        Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ve beraberindeki yöneticilerle bazı futbolcular da olay yerine gelerek ilgililerden bilgi almaya çalıştı.

        9

        Takım kaptanı Elyasa Süme, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok sevdikleri bir arkadaşlarını kaybettiklerini ifade ederek, "Söyleyecek pek bir şey yok, yıkıldık. Başımız sağ olsun." dedi.

        10

        Süme, olayın neden kaynaklandığına dair bir soru üzerine, hiçbir şey bilmediklerini, herşeyin yolunda gittiği bir dönemde bu olayla karşılaştıklarını kaydetti.

        11

        Öte yandan Rojtoral'ın bir gün önce görüştüğü bazı takım arkadaşlarının olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını belirttikleri öğrenildi.

        12

        Rajtoral'ın kız arkadaşının 2-3 gün önce ülkesine döndüğü, kendisinin de gitmek için uçak bileti araştırdığı iddia edildi.

        13

        Gaziantepspor, sezon başında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımında forma giyen 30 yaşındaki milli oyuncu Rajtoral ile anlaşma sağlamış, 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

        14

        NEDEN İNTİHAR ETTİ?

        Evinde intihar eden Gaziantepspor'un milli futbolcusu Frantisek Rajtoral'in ölümündeki sır perdesi aralanıyor.

        15

        Cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan oyuncunun intiharındaki sır perdesi jandarma ekiplerinin yaptığı ilk inceleme ile aralanmaya başladı.

        16

        Evde Çekçe yazılış not bulan jandarma, yazılanları tercüme ettirdiğinde notun alacak vereceklerin yer aldığı çizelge olduğunu tespit etti.

        17

        Pantolon kemeri ile kedini astığı görülen oyuncunun, ilk tespitlerde en az 10 saat önce öldüğü tahmin ediliyor.

        18

        Kız arkadaşından ayrıldığı yönündeki iddiaları da inceleyen jandarmanın henüz bu yönde bir bulguya ulaşamadığı öğrenildi.

        19

        Milli oyuncunun ölüm saatinin ise yapılacak otopsinin ardından ortaya çıkması bekleniyor.

        20

        YORGUNLUK SENDROMU İDDİASI

        Skorer'e göre; Gaziantepspor'un intihar eden futbolcusu Rajtoral'in Kronik Yorgunluk Sendromu'ndan muzdarip olduğu tespit edildi.

        21

        Banik Ostrava forması giydiği 2008'de ilk olarak bu hastalığın teşhisi konulduğu, Viktoria Plzen'de top koşturduğu 2014 yılında da kronik yorgunluk sendromu sıkıntısı çektiği belirlendi.

        22

        Çekya'da son dönemde birçok önemli sporcunun aynı hastalığa yakalandığı, tenisçi Radek Stepanek ve bir diğer tenisçi Nicole Vaidisova ile buz hokeyci Milan Hnilicka'nın bunlardan sadece birkaçı olduğuna dikkat çekildi.

        23

        KOLAR'IN AYRILIĞI

        31 yaşındaki futbolcunun intiharında Gaziantepspor'un bir diğer Çek futbolcusu Daniel Kolar ile geçtiğimiz aylarda yollarını ayırmasına da dikkat çekiliyor.

        24

        31 yaşındaki Kolar'ın gidişiyle Rajtoral'in Gaziantep'teki yalnızlık hissinin artmış olabileceği vurgulanıyor.

        25

        Kız arkadaşıyla geçtiğimiz yıl ayrılan Rajtoral, eylül ayında Türkiye'ye gelirken 'Şimdi tek sevgilim Kolar' diye espri yapmıştı.

        26

        Kronik Yorgunluk Sendromu nedir?

        Modern döneme özgü depresif bir hastalık olduğu belirtiliyor ve en fazla 25-45 yaş arası bireylerde görülüyor.

        27

        Hastalığa neyin sebep olduğu hala tam olarak bilinmiyor, bu yüzden önlenmesi de zor.

        28

        Kesin bir sebebi olmadığı gibi tek ve kesin bir tedavisi de yok.

        29

        Zihinsel kaynaklı, psikolojik kökenli bir hastalık olduğu belirtilen Kronik Yorgunluk Sendromu'nda birçok hastanın tedavi ile düzelen depresyonu ve psikolojik bozuklukları olduğu ifade ediliyor.

        30

        OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

        Cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Çek oyuncunun otopsi işlemleri tamamlandı. Hazırlanan ilk raporda intihar ettiği kesinleşirken, yıldız oyuncunun cenazesinden alınan numunelerin ise incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp kurumu'na gönderileceği öğrenildi.

        31

        Rajtoral'ın yabancı ülke vatandaşı olması nedeniyle yakınlarının vereceği vekalet ile Çek Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği'nden görevlendirilecek yetkilinin cenazeyi teslim alması bekleniyor.

        32

        Teslim alınacak cenazenin yarına kadar Yeşilkent Mezarlığı Morgu'nda bekletilmesi, Gaziantepspor Celal Doğan Tesisleri'nde yapılacak olan törenin ardından da uçakla memleketine gönderilmesi planlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ