Intel, Windows 7’yi Bırakacaklar İçin Ücretsiz Dosya Transfer Uygulaması Yayınladı

27
10
7
3
0
Microsoft, Windows 7 için sağladığı desteği keseceğini ve işletim sistemini emekliye ayıracağını açıklamıştı. Intel, Windows 7 kullanıcılarının dosyalarını Windows 10’a taşıyabilmesi için ücretsiz bir dosya transfer aracı yayınladı.

İşletim sistemlerinin emekliye ayrılması çok da yabancısı olduğumuz bir durum değil. Bir işletim sisteminin emekliye ayrılması, üreticisinin artık o yazılım için güncelleme ve yazılım üretmeyeceği, destek vermeyi sonlandıracağı anlamına geliyor. Bu yazılımların en sonuncusu da Microsoft’un işletim sistemlerinden olan Windows 7.

Şimdi Intel ile yazılım geliştirici Laplink, Windows 7’ye veda etmeye kullanıcılar için ücretsiz bir araç yayınladı. Bu araç sayesinde Windows 7 cihazınızdaki dosyalarınızı, yeni bilgisayarınıza ücretsiz bir şekilde aktarabiliyorsunuz. Yaklaşık 10 yaşındaki işletim sistemine veda etmekte zorlananlar da böylece yeni sistemlere daha kolay geçebilecek. 

Windows 7 yakında tarih olacak

Windows 7

Intel tabii ki bu işi sırf iyilik olsun diye yapmıyor. Microsoft, iki ay sonra Windows 7 desteğini durduracak. Yeni Intel işlemciler de Windows 10 ile çalışacak şekilde üretilecek. Fakat Windows 7 hâlâ çok popüler ve insanlar vazgeçmek istemiyor. 

Bu durumun sebeplerini araştıran Intel, dosya taşımanın zorluğunun insanların gözünü korkuttuğunu fark etti. Bir bilgisayardaki dosyaları bir diğerine taşımak her zaman o kadar da kolay olmuyor. Kaldı ki insanların alıştığı ayarların da yeniden yapılması gerekiyor. Bu da insanların gözünü korkutuyor ve işletim sistemi değiştirmesini engelliyor

windows 7

İnsanların yeni işletim sistemini geçişini kolaylaştırmak isteyen Intel, Laplink Software ile bir araya geldi ve veri taşıma aracının ücretsiz versiyonunu duyurdu. PCmover Express adlı araç, kişisel kullanımda tamamen ücretsiz ve Windows 7 cihazdan Intel tabanlı bir Windows 10 cihaza geçişte kullanılabiliyor. Bu araç daha önce, bölgesine göre değişmekle birlikte 120 liranın üzerinde bir fiyattan satılıyordu. Yazılımı kullanarak dosya, belge ve ayarlarınızı oldukları haliyle yeni bir bilgisayara aktarabiliyorsunuz. 

Araç, yalnızca ev kullanıcıları için ücretsiz hale getirildi. Laplink, kurumsal kullanıcıların ise “20 dolar civarı” bir ücret ödeyerek PCmover Professional'e sahip olabileceklerini duyurdu. 

PCmover Express, çoğu ev kullanıcısı için yeterli olacak olsa da daha fazlasını isteyenler için özel teklifler de barındırıyor. Laplink, PCmover Professional almak isteyenlere %50 indirim sunuyor. Bu araç ile bir bilgisayardaki uygulamaların uygun versiyonları bir diğerine taşınıyor. 

Kaynak : https://www.techradar.com/news/intel-releases-free-file-transfer-app-to-help-you-ditch-windows-7-how-to-download-it
27
10
7
3
0
Emoji İle Tepki Ver
27
10
7
3
0