Haberler

İnsansız Hava Aracı AR-GE Merkezi'ni görüntüleyen 2'si Rus 3 kişi gözaltına alındı

Güncelleme:

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, şehirde bulunan İnsansız Hava Aracı AR-GE Merkezi'nin bulunduğu alanı izinsiz bir şekilde görüntüledikleri belirlenen 2'si Rusya uyruklu 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan Ruslardan birinin muhabir, diğerinin kameraman olduğu ortaya çıktı.

Azerbaycan, Suriye ve Libya'da üstün başarı sağlayan Türk İHA ve SİHA'larının AR-GE Merkezi'ni görüntülemeye çalışan 3 kişi gözaltına alındı. Birinin muhabir diğerinin kameraman olduğu belirlenen 2'si Rus 3 kişiyle ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle: "İlimizdeki İnsansız Hava Aracı(İHA) AR-GE Merkezinin bulunduğu ve fotoğraf/video çekiminin izne tabi olduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rusya uyruklu I.M. ve A.P. ile Türk Vatandaşı A.Ç.K. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 03.12.2020 Perşembe günü saat 10.30 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir. Gözaltı süresi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 3 gün uzatılmıştır."

Olaya ilişkin soruşturma detaylarının daha sonra açıklanacağı ifade edildi.

RUSLARLARIN TELEVİZYONCU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İstanbul'da İnsansız Hava Aracı AR-GE Merkezi'ni izinsiz görüntülerken gözaltına alınan iki kişinin Rusya'da yayın yapan NTV televizyonunda çalıştıkları ortaya çıktı.

Üretim sahası çevresinde izinsiz çekim yaparken emniyet güçlerinin gözaltına aldığı iki Rus, önce turist, ardından gazeteci olduklarını söylediler. Ancak iki Rus vatandaşının akreditasyonu olmadan izinsiz çekim yaptıkları belirlendi.

İnsansız Hava Aracı AR-GE Merkezi'ni görüntüleyen 2'si Rus 3 kişi gözaltına alındı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İnsansız Hava Aracı İstanbul Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (77)

100 YÜZ YERLI DEGILL:

MOTORU KAMERA SISTEMI AVUSTURYA KANADA YAPIMI

21
94
yanıtYanıtla
Garip:

İyisini sen yap bu nasıl bi nankörlük yazık ya

yanıt19
yanıt4
Yazık ki ne yazık:

Yanlarındaki türk te sen gibi işte.

yanıt28
yanıt6
ARTVİNLİ:

Sende aynısın anne avusturya baba kanadalı

yanıt18
yanıt5
Mr:

Sen de bunu bugun bir 35 lik devirerek kutlarsin. Büyük buluş yaptin ya hani.

yanıt18
yanıt5
ADAM:

ONU DA YAPIYORUZ ALLAH''IN İZNİ İLE. . AZ KALDI BEKLE.

yanıt9
yanıt4
Saflar Sımsıkı:

Sen 0 yerlisin de ne oluyor? Vatana ne faydan var bu yorumla? Hala tuttuğun parti bu siha/ihaları yapmadı diye nefret kusuyorsun. Sahiplenemiyorsun. Eskiden böyle bir teknolojimiz yoktu. Şimdi ise var. Övün biraz eğer övünmezsen düşman ağzıyla konuşmuş olursun.

yanıt10
yanıt1
REİS:

onuda sen yap

yanıt7
yanıt2
Saçmalamak2:

Ekran Kore, işlemci İngiliz, kamera japon, kasa falan da Çin, yazılımı hariç hiçbir şeyi yerli değil çok garip ama ABD hala Ayfon yerli marka diyor.

yanıt19
yanıt11
YORGUN:

TRAMP ARADI RAHİBİ YOLLADIK. ŞİMDİ DE PUTİN ARAR ANINDA YOLLARIZ. YANLIŞ ANLAŞILMA FALAN FİLÂN!!!

27
20
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title