1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İnsanlara Saygısızlığı ‘Duygulandıran Görüntü’ Diye Alkışlamayın! 
İnsanlara Saygısızlığı ‘Duygulandıran Görüntü’ Diye Alkışlamayın! 

İnsanlara Saygısızlığı ‘Duygulandıran Görüntü’ Diye Alkışlamayın! 

Almanya’da bir metro istasyonunda kızlı erkekli birkaç Türk gencinin bağıra çağıra komando marşı okumalarını çok sevimli bir eylem şeklinde sunan Akit'in acaba benzeri bir durumu Alanya’da Alman gençler yapsa tepkisi ne olurdu?  

16 Ekim 2019 Çarşamba 12:22A+A-

Hemen her gün milliyetçi hamasetin giderek akılları teslim aldığının yeni örnekleriyle karşılaşıyoruz. Akit gazetesi internet sayfasında “Almanya’da duygulandıran görüntü -Türk gençleri metroyu böyle inletti” başlığıyla videolu bir haber paylaşmış. Haberde birkaç gencin metro istasyonuna trene giderken yürüyen merdivenlerde komando marşı ya da andını komutla tekrarlamaları görüntüsü verilmiş. 

Barış Pınarı harekatına destek amaçlı bir eylem şeklinde sunulan bu görüntülerde kamuya ait, insanların ortak kullandığı bir alanda nasıl davranılması gerektiğine dair en küçük bir kaygı hissetmeyen birkaç gencin sorumsuzluğu alkışlanmış. Tipik bir provokatif eylem sayılması gereken ve sadece tepkirli besleme potansiyeli bulunan bu hareketi muhtemelen oradaki pek çok insanı rahatsız ettiği, dolayısıyla taşınan amaçla da çeliştiği görmezden gelinmiş. 

Ne ilginçtir ki haberin içinde geçen “Tepki dolu bakışlara aldırış etmeyen Türk gençleri” İfadesi aslında yapılan şeyin ne kadar yanlış olduğunu ortaya koymaya yetiyor ama hamasi ortam bu basit gerçeğin görülmesini imkansız kılmış gibi. 

Merak etmemek mümkün değil, faraza Türkiye’de yaşayan Alman ya da başka bir toplumdan gençler bir istasyonda kendilerince ‘milli’ gördükleri bir konuda bu şekilde gürültülü bir eylem yapmaya kalksalardı ne tür tepkilerle karşılaşırlardı? Düşünmeye, sormaya gerek var mı? Ama “ne de olsa biz Türküz, başkalarıyla kıyaslanmayız!” değil mi? 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum