11. Rüya görmemize yardım eden genler
Yapılan araştırmalarda, insanların derin uykuya geçmesine ve rüya görmesine yardım eden iki gen tespit edildi. Chrm 1 ve Chrm 3 olarak adlandırılan bu iki genin eksikliğinde REM uykusuna geçilemediği ve rüya görülmediği tespit edildi. 12. Yakın arkadaşların düşünme biçimleri aynıdır
En yakın arkadaşınızla sanki bir ruh ikizi olduğunuzu hiç düşündünüz mü? Eğer ki böyle bir arkadaşa sahipseniz düşünme biçiminizin aynı olmasının sebebinin sürekli olarak benzer uyaranlara şahit olmanız olduğunu da bilseniz iyi olur.
13. Diliniz, düşündüğünüzden daha esnek ve hareketlidir
Vücuttaki en güçlü kasın dilde olduğuyla ilgili şeyleri duymuşsunuzdur ancak dilimizin marifetleri burada bitmiyor. İnsanlığın gelişmesinde büyük bir pay sahibi olan konuşma yetimizin altında da inanılmaz derecedeki esnek dil yapımız bulunuyor.
14. Gözyaşının yapısı, duygulara göre değişiyor
Gözyaşları, dışarıdan bakıldığında hiçbir farklılık göstermese de mikroskopla incelendiğinde aradaki fark ortaya çıkıyor. Soğan dökerken döktüğünüz gözyaşlı diğerlerinden ayrılırken mutluluktan döktüğünüz ya da kederden döktüğünüz gözyaşlarınızın yapısı da değişiklik gösteriyor.
15. Gözlerinizde aslında tuhaf ve renkli kas grupları bulunur
Mavi ya da yeşil gözlü insanlara gözlerinin ne kadar güzel olduğu çoğu zaman söylenir belki de bu kişilerden bir tanesi de sizsiniz. Aslında iltifatlar edilen o renkli şeyler saydam tabakanın altında yer alan renkli kas grubudur.
16. Kalbiniz, bir yılda 30 milyon kez atar
Genellikle kalbimiz dakikada 60 ile 80 kez, bir günde 100 bin kez, bir yılda 30 milyon kez ve 70 yılda ise 2,5 milyar kez atar. Bu kadar fazla çalışan organımızın kendisini dinlenmeye aldığı anlar da vardır ve bu da ömrümüzün yaklaşık 20 yılına denk gelir.
17. İnsanların kulakları ‘eşsizdir’
İngiliz bilim insanlarının geliştirdiği bir teknik sayesinde insanlar, kulaklarından %99,6 gibi bir oranla belirlenebiliyor. Sadece kulaklarımız değil dilimizin şekli ve dokusu da eşsiz.
18. Yediğiniz yemeğin sıcaklığı tat algınızı etkiliyor
Yapılan bir araştırmaya göre yemek sıcaksa ekşi tatlar, nispeten biraz daha soğuksa acı tatlar daha etkili oluyor. Vücudumuzdaki reseptörlerin hassas olduğu sıcaklık aralığı ise 18 ile 35 derece arası.
19. Mide asidinin gücü
Mide asidimizin çok güçlü olduğunu hatta bir demiri bile eritebileceğini belki duymuşsunuzdur. Aslında mide asidimiz o kadar yoğundur ki midemizi bile parçalayabilir, bu yüzden midemiz, her 3-4 günde bir iç katmanlarını yeniler.
20. Bağırsaklarınızda ikinci bir ‘beyin’ bulunuyor
Yapılan çalışmalara göre bağırsaklarımızda ikinci bir ‘beyin’ bulunuyor. Aslında ikinci beyin denmesinin sebebi sindirim kanalı olarak adlandırılan bölgenin, bağımsız olarak çalışan bir sinir sistemine sahip olması.
21. Beyniniz acıyı hissetmez
Beynimizde milyarlarca sinir hücresi bulunur. Sinir hücreleri, acı ve hazları duyumsayan yapılardır ancak beyni oluşturan sinir hücreleri acıyı hissetmez.
22. Vücudunuz karanlıkta parlar
Aslında vücudunuz karanlıkta parlıyor ancak biz bunu göremiyoruz. Bunun sebebi ise vücudumuzun yaydığı ışığın gözlerimizin algılayabileceğinden bin kat daha düşük olması.
DEVAMI GELECEK…