İnsan uzuvları bulundu

Viranşehir'de patlama bölgesinde insan uzuvları bulundu, şehit bekçi toprağa verildi, terörin izlerinin silinmesine başlandı.

İnsan uzuvları bulundu

Viranşehir'in Yenişehir Mahallesi'nde geçen Cuma akşamı, örgüt üyeleri tarafından park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla patlattıldığı, yargı mensuplarının oturduğu Savcılar Sitesi ve çevresinde polisin olay yeri incelemesi tamamlandı. Patlama nedeniyle hasar gören bölgedeki enerji nakil hatları DEDAŞ ekiplerince değiştirilirken; kapı, pencere ve camları kırılan 14 binanın onarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Saldırıda hasar gören 40'a yakın araç da, çekicilerle olay yerinden kaldırıldı. Belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları sırasında molozların arasında baş ve göğüsten oluşan yanmış insan uzuvları bulundu. Kime ait olduğu henüz saptanamayan ceset parçaları incelenmek üzere morga götürüldü.

EVİ HASAR GÖRENLER

Patlamada evi hasar gören Aslan Akmeşe, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlama sırasında evinde misafirleriyle oturduklarını belirterek "Aniden patlama oldu. Bir anda alev topu yükseldi. Elektrikler kesildi. Çocuklarımla hemen yere yattık, çok korktuk. Evimde büyük hasar oluştu. Şu anda temizlik yapıyoruz. Bu tür terör olayına karşıyım, kınıyorum ve tasvip etmiyorum." diye konuştu.

Mehmet Karataş da evde yemek yediği sırada patlama olduğunu söyleyerek patlamanın basıncıyla evde hasar oluştuğunu aktardı. Olayda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Karataş, bu terör saldırısını kınadıklarını, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için dua ettiklerin kaydetti.

ŞEHİT BEKÇİ TOPRAĞA VERİLDİ

Saldırıda şehit olan mahalle bekçisi 2 çocuk babası İbrahim Kete için Viranşehir Kaymakamlığı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Güngör Azim Tuna, Kaymakam Ömer Çimşit, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kete'nin ailesi, yakınları ve polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende saygı duruşunda bulunduktan sonra özgeçmişi okunan Kete ve şehitler için İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dua edildi.

'TERÖRİSTLERİN SON ÇIRPINIŞLARI'

Vatandaşların sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attığı törende konuşan Vali Tuna, terör saldırılarını kınayarak, şöyle dedi:

"Şehitlerin kanı yerde kalmayacak. Teröristlerin son çırpınışları. 15 Temmuz'da halkımız nasıl terörün üstesinden geldiyse şimdi de ayını azim ve kararlılıkla üstesinden gelecektir."

Şehit bekçi Kete'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, buradaki törenin ardından ilçeye bağlı Karatepe Mahallesi'nde kılınan namaz sonrası mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz