'İnsan Tüketilebilir Bir Kaynak Değildir'

Trakya İnsan Kaynakları Dayanışma Platformu tarafından Türkiye'de bir ilk olan 1.İnsan Kıymetleri Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

'İnsan Tüketilebilir Bir Kaynak Değildir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çorlu Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen1.İnsan Kıymetleri Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Mustafa Acungil, Umut Giray, Canan Duman, Prof.Dr.Talat Canbolat, Hasan Selçuk Turan ve Çağlar Çabuk’un konuşmacı olarak katıldı.

“İNSAN TÜKETİLEBİLİR BİR KAYNAK DEĞİLDİR”

Trakya İnsan Kaynakları Dayanışma Platformu yönetim kurulu başkanı Mehmet Akif Topcu “2017 yılında mesleki dayanışmayı pekiştirmek adına, mesleki anlamda daha iyi seviyelere gelerek hem bireysel hem kurumsal hem de ülke çapında faydalar yapabilmek adına bu platformu oluşturduk. Bu sebeple çalışmalarımızın ve faaliyetlerimizin tamamı insan üzerine kurulu olup mesleğimizin de odak noktası insan olması sebebiyle bulunduğumuz tüm projelerde sosyal sorumluluk alanlarını temiz tutmaya çalışarak bu anlamdaki faaliyetlerimizi etkin kılmaya çalışıyoruz. Bugün kongredeki ana temamız Lösev’le de iş birliği yaptığımız üzere yapay zekanın ve dijitalleşmenin yükselmesiyle birlikte aslında ülke genelinde farklı bir algı olan insanın ekonomideki rolünün azalmasına karşı tavır alarak insanın aslında dijitalleşmeyle birlikte yapay zekayla çok daha ileri seviye belirtmek üzere bu anlamda farkındalıklar yaratarak Lösev’le de iş birliği yaparak insanın bir kıymet olduğunu pekiştirip insanın kıymet değer olduğunun altını çizmek üzere bir araya geldik. Bu zamana kadar insan kaynakları mesleği bir kaynak olduğu ifade ediliyordu, fakat biz artık kaynak tüketilebilir bir şeydir, insan tüketilebilir bir kaynak değildir. Dolayısıyla biz bir kıymet bir değer odak noktasında bir araya gelerek bu faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda faydalar yaratacağız” dedi.

“İNSAN DEĞERİNİN BİLİNMESİ GEREK”

Platform üyelerinden Elit Vizyon Danışmanlık firmasının yönetim kurulu başkanı Deniz Sarı da yaptığı açıklamada “Platforma dahil olduğumuz günden bu yana destek oluyoruz. Arkadaşlarımız heyecanlı bir şekilde ekip çalışması yaptılar. Gerçekten insanı bir kaynak olarak görüp tüketmenin bu anlayışın artık dijital çağla birlikte anlamsız olacağını, insanın, insan değerinin bilinmesinin gerekliğini düşünerek gerçekten çok güzel bir organizasyona katılım sağlayarak iyi bir şekilde bilgilendirme aldık. Kongreye katılım sağlarken Lösev’e bağışımızı yaptık, sosyal sorumluluk kapsamında Lösev’le de iş birliği içinde olduğumuzdan ayrı bir değeri oldu bizler ve katılımcılar için, bu projenin tüm Türkiye genelinde desteklenmesi gerekiyor. İşletmeler insana değer verdiği takdirde dünya genelinde ülke sıralaması olarak daha da yükseleceğimize inanıyorum. Çünkü kaynak olarak baktığımız her şeyi tüketiyoruz maalesef ülkede, kıymetini bilmek gerek” dedi.

Kongre plaket töreniyle sona erdi.

Platformun faaliyetlerini https://www.ikdap.com/ adresinden takip edebilirsiniz.