Yalova Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri aylık karakol kontrollerini gerçekleştirerek, buralardaki şartları yerinde incelediler.
Yalova İnsan Hakları Kurulu rutin toplantılarının yanısıra sahada da kontrollerle insan haklarının korunup korunmadığını denetliyor. Bu kapsamda Valilik İnsan Hakları Kurulu İhlalleri İnceleme ve Araştırma Komisyonu başkanı Funda Ayarcı, üyeler Yusuf Harputoğlu, Dilek Doğru ve Mehmet Tekin'den oluşan heyet il merkezindeki karakolları gezdiler. Ziyarette karakolların fiziki şartları ile gözaltında tutulanlara yapılan uygulamalar hakkında karakol yetkililerinden bilgiler alındı. Yalova'da insan hakları konusunda her hangi bir ihlalle karşılaşılmadığını dile getiren Valilik İnsan Hakları Kurulu İhlalleri İnceleme ve Araştırma Komisyonu başkanı Funda Ayarcı, "İnsan haklarının korunması ve bu konuda her hangi bir ihlalin yaşanmaması adına İl İnsan Hakları Kurulu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her ay düzenli olarak karakollarda denetimler gerçekleştiriyoruz. Öte yandan ildeki tutuk evini de belirli periyotlarla ziyaret ediyor ve buradaki tutuklularla görüşüyoruz. Şu ana kadar ilimizde her hangi bir insan hakları ihlali ile karşılaşılmadı" dedi.
Valilik İnsan Hakları Kurulu İhlalleri İnceleme ve Araştırma Komisyonu üyeleri karakol incelemelerinin ardından. İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nü de ziyaret ettiler. Burada da özellikle mültecilere yönelik çalışmalar hakkında kurum müdüründen bilgiler alan heyet üyeleri, gerekli denetimleri gerçekleştirdiler.

 

Editör: TE Bilişim