Tarihi 21 Eylül 2019

İnsan hakları

CHP sosyal demokrat bir parti. Ve bunun doğal bir sonucu olarak insan haklarına son derece duyarlı.
CHP'li milletvekilleri cezaevlerindeki terör örgütü üyeleri de dahil nerede bir insan hakkı ihlali olduğunu düşünüyorlarsa oraya hiç çekinmeden gidiyor.
Mesela HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret eden CHP'lilerin sayısı HDP'lilerden fazla. Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekaroğlu, Erdal Aksünger ve Eren Erdem birden çok.. İlhan Cihaner, Öztürk Yılmaz, Fikri Sağlar, Niyazi Nefi Kara, Veli Ağbaba, Mehmet Tüm, Orhan Sarıbal, Necati Yılmaz, Şenal Sarıhan, Nurettin Demir, Utku Çakırözer, Tuncay Özkan ve Ali Şeker de birer kez Demirtaş'ı ziyaret etti.
Adalet Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de terör olaylarının zirve yaptığı 2016 yılında 24 CHP'li milletvekili, terör örgütü üyesi 81 teröristi cezaevlerinde ziyaret etti. Bu teröristlerden 19'u KCK'lı, 7'si DHKPC'li, 43'ü PKK'lı,12'si THKPC'li...
O dönemde bu ziyaretler çok tartışılmış, CHP'li vekiller kendilerini "Biz TBMM İnsan Hakları Komisyonu olarak gittik o cezaevlerine" sözleriyle savunmuştu. Ancak dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'lilerin bakanlığa bireysel başvuruda bulunarak bu ziyaretleri gerçekleştirdiğini belgeleriyle ortaya koymuştu. Gelelim bugüne. CHP'nin İnsan Hakları Komisyonu üyeleri yine aktif bir şekilde çalışıyor. Mehmet Bekaroğlu, HDP'li Demirtaş'ın serbest bırakılması için çağrı yapıyor! Sezgin Tanrıkulu fırsat buldukça soluğu Demirtaş'ın yanında alıyor CHP'li vekillerin Demirtaş'a ve cezaevlerindeki teröristlere yaptıkları ziyaretlere hiç itirazım yok. Onlar sonuçta bu ülkenin vekilleri. Adları terörist de olsa ziyaret ettikleri kişiler de bu ülkenin vatandaşları. Tabi ki gidecek, sorunlarını dinleyecekler.
Ancak insan haklarına bu kadar duyarlı olan CHP'li vekillerin, neredeyse 1 aydır HDP İl Binası önünde evlatlarını arayan Diyarbakır annelerini yok saymaları tuhaf bir çelişki değil mi?
Nerede CHP'nin İnsan Hakları Komisyonu üyeleri? Nerede Bekaroğlu?
Nerede Diyarbakırlı Sezgin Tanrıkulu?
Terör mağduru Diyarbakırlı analar ve kayıp evlatları söz konusu olunca insan haklarını neden unutuyorlar? HDP'yi kırmamak, küstürmemek için mi?
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yarım ağızla yaptığı "Anaların acısını paylaşıyoruz" açıklaması kimseyi, en başta da HDP önünde bekleyen aileleri tatmin etmedi...
Kemal Bey bu konuda gerçekten samimiyse bugünden tezi yok Diyarbakır'a bir heyet yollamalı.
Mümkünse heyette Bekaroğlu ve Tanrıkulu da olmalı. Bakalım analar onlara ne diyecek?

CHP DAHA NE YAPSIN!
HDP'nin terörden tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinden CHP'yi eleştirmiş.
"CHP tarihi bir hata yaptı.
Dokunulmazlıkların kaldırıldığı oylama öncesinde bir CHP'li vekil Genelkurmay'a gitti. Ve CHP dokunulmazlıkların kaldırılmasını 'evet' dedi." Lütfen biri Demirtaş'ın açıklamalarının tam metnini Kemal Bey'e okutsun.
Cezaevinden çıkarmak için her yolu denedikleri adam CHP liderini askerden talimat almakla suçluyor.
Sırrı Süreyya Önder de aynı fikirde:
"İktidar ve devlet aklı CHP'yi domine etti.
Bitmedi... HDP eski Eş Başkanı Figen Yüksekdağ: "CHP'nin ulusalcı kesiminin asker bağlantılı kanalları Kılıçdaroğlu üzerinden sürece müdahale etti!" HDP'lilerdeki CHP nefretini görüyorsunuz değil mi? Kendilerini HDP konusunda uyaran herkesi 'CHP düşmanı' ilan edenler bu tabloyu iyi analiz etsin...
3-5 belediye için peşine takıldıkları HDP'ye ağızlarıyla kuş tutsalar yaranamayacaklar. Ne acıdır ki, bunun farkında bile değiller...