28 Mart 2024 Perşembe   

İNÖNÜ, AHŞAP OYUNCAKLARINI TANITTI

İNÖNÜ, AHŞAP OYUNCAKLARINI TANITTI
 

2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda bir yıllık sürede alınan yolun paylaşılması ve bu çerçevede yapılacakları açıklandığı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katıldığı, “Birlikte bir yıl” toplantısı Lütfü Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi Anadolu Oditoryum Salonunda yapıldı. 
Toplantıda konuşan Bakan Selçuk, "2035’lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Buna göre de yüksek öğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz" dedi.
Etkinlikler kapsamında Türkiye’de çeşitli alanlarda belirlenen pilot okulların ürettiği ürünler de sergilendi.
Ahşap oyuncak üretiminde pilot okulu olarak seçilen İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mobilya ve İç Dekorasyon Bölümü de Ahşap Oyuncak Ürünlerini ve tescilli İnoya markasını sergiledi. 
Okul standını Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasip Turan ve diğer ilçelerin şube müdürleri de ziyaret etti.  
İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Deniz Mutlu Güler, okulun Mobilya ve İç Dekorasyon Bölümü’nde üretilen ahşap oyuncaklar ve tescilli İnoya markası hakkında bilgiler verdi.

İNOYA MARKASI TESCİLLENDİ
Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanında Döner Sermaye İşletmesi tarafından öğretmen ve öğrenci çalışmaları ile üretilen ahşap oyuncaklar için “İNOYA” marka adı ile Türk Patent ve Marka Kurumu’na Marka Tescil başvurusu yaptı.
10 yıl süre ile Türk Patent ve Marka Kurumu’nca 20/09/2019 tarihinde marka tescil edildi.
İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’nce ahşap oyuncak üretimi konusunda pilot okul olarak belirlendi.
Döner Sermaye İşletmesi bünyesinde üretimi yapılan 34 adet ahşap oyuncak için Türk Patent ve Marka Kurumu’na Tasarım Tescil başvurusu yapıldı. Başvurusu yapılan ahşap oyuncaklardan 25 adeti Türk Patent ve Marka Kurumu 09/09/2019 tarih ve 324 sayılı Resmi Tasarımlar Bülteni’nde yayınladı.
Okulun imkanları ile ahşap ok şaftı üretimi için Ahşaptan Mamül Ok Gövdesi İmalat Makinası tasarım ve üretimi yapılırken aynı zamanda Türk Patent ve Marka Kurumu’na Patent başvurusunu yaptı.
İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanında üretimini gerçekleştirdiği Demonte Ahşap Kartvizit Kutusu için de Türk Patent ve Marka Kurumu’na Faydalı Model başvurusunu yaptı.
Okul, Kimya Teknolojisi Alanında Döner Sermaye İşletmesi tarafından üretimi yapılacak sıvı el sabunu, sıvı bulaşık deterjanı, genel amaçlı yüzey temizleyici ve cam temizleyici için marka ve patent çalışmaları yapmaktadır.

Tarih: 06 Aralık 2019 Cuma    Hit: 3317

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • cihan beyleroğlu  10/12/2019 18:47:30

    okulun eski bir öğrencisi olarak müdürü ve yönetimi tebrik ediyorum. helal olsun. başarılar dilerim