|

İnlerinde yakalandılar

FETÖ'nün tepe yönetimi ile irtibatı sağlayan mahrem imam yapılanmasına operasyon düzenlendi. Özel Harekat polisinin de katılığı operasyonda, örgütün aranan elemanlarını sakladığı “Gaybubet evleri” basıldı. 76 adrese eş zamanlı giren ekipler, mahrem imamlarla birlikte 42 kişiyi gözaltına aldı. Adreste bulunmayan FETÖ'cülerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 06:20 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
​İnlerinde yakalandılar
​İnlerinde yakalandılar

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği kanlı darbe girişimi sonrasında Türkiye genelinde örgüte yönelik operasyonlar hız kazanarak devam ediyor. Daha önceden gözaltına alınan FETÖ mensuplarının itiraflarından yola çıkan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul merkez olmak üzere 76 adreste bulunan şüpheliler için gözaltı kararı verdi.

ÖRGÜT DEŞİFRE OLUYOR

Önceki gece harekete geçen İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele polisleri 76 adrese baskın düzenledi. Aralarında örgütün tepe yönetimi ile irtibatı sağlayan ve kendilerine “mahrem imam” adını veren yapılanma üyelerinin de bulunduğu üst düzey FETÖ mensubu 42 şüpheli gözaltına alındı.

Örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen, örgüt üyeliğinden ötürü gözaltına alınan şüphelilerin itirafları sonucu örgüt içinde ideolojik fikir üreten mahrem imam yapısı deşifre oldu. Düzenlenen operasyonda mahrem imam yapısının altında mahrem hizmetlerde bulunan aralarında asker, polis, akademisyen ve Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) gibi kamu kurumlarında görevli imamlarda gözaltına alındı. Özel harekat ve Çevik kuvvet polislerinin de destek verdiği operasyon kapsamında aranan FETÖ üyelerini “gaybubet evleri” olarak tabir ettikleri yerlerde saklayan örgüt mensupları da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, adreslerde bulunamayan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

#FETÖ
#Özel Harekat polisi
7 yıl önce