İngiltere'nin BM temsilcisinden ABD-Türkiye ilişkileri değerlendirmesi

İngiltere BM Güvenlik Konseyi Daimi Temsilcisi Karen Pierce
İngiltere BM Güvenlik Konseyi Daimi Temsilcisi Karen Pierce © Eric Bridiers, via Wikimedia Commons
© Eric Bridiers, via Wikimedia Commons
By Enis GünaydınAA
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

İngiltere'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Karen Pierce, Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerginlikleri değerlendirdi. Pierce iki ülkenin kendi aralarında görüşerek yaşanan sorunları çözmesi gerektiğini belirtti

REKLAM

İngiltere'nin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Daimi Temsilcisi Karen Pierce, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanan gerginlikleri değerlendirdi. Pierce iki ülkenin kendi aralarında görüşerek yaşanan sorunları çözmesi gerektiğini belirtti.

Katıldığı televizyon programında sunucunun Türkiye üzerine kendisine yönlendirdiği soruları yanıtlayan Pierce, "Hem Türkiye hem ABD bizim NATO müttefikimiz ve her ikisiyle de ilişkilerimize çok değer veriyoruz. Geçmişte birbirlerine son derece yakındılar. Bu yaşananlar, iki ülkenin kendi aralarında çözmesi gereken özel bir konu." dedi.

BM Daimi Temsilcisi Pierce, pazartesi günü yapılan ve Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç arasında gerçekleşen görüşmenin, sorunların çözülmesinde olumlu bir adım olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin hukuk kurallarına uyacağını umuyoruz"

ABD ile Türkiye arasındaki gerginliklerin son zamanlarda artmasına sebep olan rahip Brunson krizine de değinen Pierce, din adamının serbest kalması durumunda ilişkilerin düzelip düzelmeyeceği konusunda net bir cevap vermezken, "Şu an ilişkilerde başka sorunların da olduğunu biliyorum." dedi.

Daimi Temsilci, "Türkiye'nin modern bir demokrasi olduğunu düşünüyorum. Hukukun üstünlüğü ilkesine ve hukuk kurallarına uyulacağını umuyoruz. Geçmişte biz de bazı tutuklu kişilerin serbest bırakılması çağrılarında bulunmuştuk. Türkiye ile adli konularda çalışmaya devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Eski Rus ajanı Skripal'in zehirlenmesinden Rusya sorumlu"

Karen Pierce, ABD Dışişleri Bakanlığının eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızının İngiltere'de Salisbury kentinde zehirlenmesi nedeniyle Moskova'ya uygulayacağı yaptırımlarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Skripal ve kızının zehirlenmesinden Rusya'yı sorumlu tutan Pierce, "Rusların gerekli yöntem ve güdüleri vardı. Onların bunu yapmış olması dışında başka hiçbir mantıklı açıklama yok. Sorunu çözebilmek için kendilerine bizimle konuşma ve çalışma şansı verdik ama reddettiler." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Türkiye'de borsa haftaya düşüşle başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz savaşa hazırız

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov Ankara'da: Ziyaretin ana gündemi Suriye

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

ABD'den Brunson açıklaması: Eğer Türkiye ile anlaşsaydık Rahip ülkesinde olurdu

İngiltere Rusya'dan sinir gazı saldırısına karışan iki kişiyi istemeye hazırlanıyor

ABD, İsrail'i ‘soykırım’ ile suçlayan BM raporunu reddetti; raportör tehditler aldığını söyledi