Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Kupası ilginç sonuçlara sahne oluyor. Favorilerin zorlandığı, sürprizlerin yaşandığı maçlar izliyoruz. İngiltere-Panama karşılaşması şampiyonanın en gollü maçı oldu. 7 golün olduğu, 2 penaltının yaşandığı maçın skoru, “Grubun birincisi kim olacak?” sorusunu da gündeme getirdi. Şampiyonanın en kolay grubunda Belçika ile İngiltere ilk 16’ya kalırken averajlarının eşitliği ilginç bir durum ortaya çıkardı. Önümüzdeki perşembe günü İngiltere-Belçika arasında oynanacak maç, grup liderini belirleyecek. Her iki takımın attıkları ve yedikleri gol aynı... Bu açıdan zor bir karşılaşma bekliyor iki tarafı da...

        1966’da Dünya şampiyonu olan İngiltere, yıllar sonra yine aynı başarıyı gerçekleştirmek istiyor. İlk maçta Tunus’u zor yenen İngilizler, dün attıkları gollerle şov yaparak taraftarlarını mutlu ettiler. Dünya futbolunun en zor liginde oynayan İngiliz oyuncular, Panama karşısında aldıkları farklı skorla “Şampiyonada biz de varız” iddiasını ortaya koydular. Kaptan Harry Kane ise dün attığı 3 golle krallıkta 5 golle şimdilik önde.

        Dünya Kupası’nda ilk kez yer alan Panama, teknik oyunculara sahip. Orta Amerika’nın en zengin ülkesi Panama, meşhur “Panama Kanalı“ ile okyanusları birleştiren bir ülke. Balık, ağaç, kelebek bolluğu anlamına gelen Panama’nın tek isteği ilk kez katıldıkları büyük organizasyona renk katmaktı. Attıkları tek gol onlar adına tarihi bir anlam taşıyordu. 37 yaşındaki Baloy’un golüne galip gelmişçesine sevinmeleri bunun göstergesiydi. Küçük bir ülkenin futbollarıyla kendilerini dünyaya tanıtmaları önemliydi. 6 gol yemelerine karşın, 90 dakika iyi bir futbol oynamak için çaba gösterdiler. Zaman zaman İngiliz savunmasına zor anlar yaşattıklarını da gördük...

        İngilizler, gruptan çıkmanın mutluluğunu yaşıyorlar şüphesiz. Rusya’da bugüne kadar en farklı skoru elde etmeleri bir yana, oyuncuların özgüvenleri açısından Panama galibiyeti büyük anlam taşıyordu.

        Oyunu istedikleri gibi yönlendiren Teknik Direktör Southgate’in öğrencileri, tipik İngiliz futbolundan örnekler sergilediler. Kenarları iyi kullanıp en büyük avantajları olan hava toplarını değerlendirdiler. Uzaktan şutlarla goller aradılar. Kazandıkları iki penaltı işlerini daha da kolaylaştırdı. Her şeye rağmen kadroda yer alan yıldız oyuncular farklarını gösterdi. Fizik olarak daha üstündüler. Arka arkaya gelen gollerden sonra, kendilerini riske sokmadan bir antrenman maçı rahatlığı içerisindeydiler.

        İngilizler uzun bir süre sonra kupaya uzanmak istiyor. Oynadıkları oyun, takım olma becerisini ortaya koydu. Panama zayıf bir rakip olsa da, atılan 6 gol hiç de yabana atılmamalı. Bundan sonraki maçlarda İngilizler’i daha etkin ve aktif göreceğiz... Şampiyona, son 16’ya kalan takımlarla daha da renklenecek.

        Diğer Yazılar