Dolar

32,5283

Euro

34,9420

Altın

2.440,01

Bist

9.716,77

İngiltere'den ABD'ye Rakka tepkisi

İngiltere Büyükelçisi, IŞİD karşıtı koalisyonun Rakka'da YPG ile IŞİD arasındaki anlaşmadan haberdar olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 12:40:36

İngiltere'den ABD'ye Rakka tepkisi

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, IŞİD karşıtı koalisyonun Rakka'da YPG ile IŞİD arasındaki anlaşmadan haberdar olduğunu söyledi. Moore, 'Karar arazideki gruplar tarafından alındı, koalisyonun haberi vardı ancak bunu engelleyemedi.' dedi.

Bir başka iddiaya göre ise Moore "YPG, IŞİD anlaşmasıyla bizim bir ilgimiz yok, biz bunu desteklemedik, koalisyon bunu bilmiyordu. Arazideki gruplar tarafından alınmış bir karar ve çok kötü bir fikir" diye konuştu.

Öte yandan ağırlıklı olarak "Koalisyonun da haberi vardı" dediği ifade edilen Moore'un bu sözlerinin altında ABD-İngiltere gerilimine ilişkin şifreler yattığı düşünülüyor.  İddialara göre Moore bu açıklamasıyla İngiltere'nin de içerisinde bulunduğu koalisyonu değil, koalisyonun en etkin ortağı ABD'yi işaret etti.

ABD-İNGİLTERE GERİLİMİ

İngiltere'nin Ortadoğu'da etkinliğini artıran Washington'dan rahatsızlık duyduğu bilinirken Rakka görüntülerini de İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin gündeme getirmesi iki ülke arasındaki gerilimi daha da gün yüzüne çıkarmıştı.

"ÇOK UTANÇ VERİCİ BİR OLAY" 

Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in aktardığı bilgilere göre İngiliz Büyükelçi, NATO tatbikatında yaşanan skandal için 'çok utanç verici bir olay' ifadelerini kullandı. Büyükelçi, "Türkiye'yi anlıyorum ama bu bir kişinin işi, NATO'nun değil. NATO çok hızlı bir şekilde özür diledi." dedi.

Türkiye'nin NATO'dan uzaklaştığı iddialarını 'absürd' olarak tanımlayan Richard Moore, S-400 alımının Türkiye'nin kendi alacağı bir karar olduğunu söyledi.

detay_6

Haber Ara