İngiltere’de Yahudi Yemekleri Festivali bu yıl on-line

İngiltere’de karantina günlerinde yemek pişirme ustalığınızı geliştirmek isteyenler için sanal Yahudi Yemekleri Festivali başladı…

Kültür
20 Mayıs 2020 Çarşamba

Michael Solomonov, Joan Nathan, Michael Twitty gibi Yahudi asıllı, ünlü yemek pişirme ustaları, geleneksel olarak yapılan, bu sene de sanal olarak 19-28 Mayıs arası gerçekleştirilecek meşhur Yahudi Yemeği Festivalinde yer alıyorlar.

Atölye çalışmaları, tanınmış Yahudi şeflerin ve aralarında ‘Modern Yahudi Pastacısı’ kitabının yazarı, Shannon Sarra’nın da bulunduğu yazarlarının yer alacağı Şabat yemeğini içeren festival, katılımcılara ücretsiz.

Organizasyonla ilgili Forward dergisine demeç veren Jeffrey Yoskowitz, “Başvurduğumuz kimse bize ‘hayır’ demedi. Herkes bunun bir parçası olmak istediğini söyledi” açıklamasında bulundu. Yoskowitz, festivalin oluşturulmasını sağlayan takımda yer alıyor. Yoskowitz’in yanı sıra Brooklyn merkezli, eski Yahudi yemeklerine odaklanan Gefilteria şirketinin ortağı Liz Alpern de ekipte…

Festival, geçtiğimiz haftalarda bir araya gelen, Yahudi Yemekleri Cemiyeti, Mazon ve Amerikan Sefarad Federasyonu gibi birçok vakıf tarafından destekleniyor.

‘Yahudi Yemek Kitabı’nın yazarı Leah Koenig, Roma mutfağına adanan bir yemek dersi verecek. Forward’a “Yüz yüze ilişki içinde olmanın yerini hiçbir şey alamaz. Ancak sanal etkinliklerin ve geçtiğimiz günlerde yer aldığım yemek pişirme tanıtım programlarının ne kadar samimi olduğunu görmek hayret verici” ifadesinde bulundu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün