İngiltere'de Colin Kazım'a Irkçı saldırı! İğrenç sözler

Championship ekiplerinden Derby County'de forma giyen Colin Kazım Richards, sosyal medya üzerinden hem siyahi hem de Türk olduğu için ırkçı saldırılara uğradı.

GİRİŞ 28.02.2021 12:46 GÜNCELLEME 28.02.2021 15:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Championship'te 1-1 beraberlikle sona eren Derby-Nottingham maçında takımının golünü atan Colin Kazım, karşılaşmadan sonra sosyal medyada ırkçı saldırılara uğradı.

Deneyimli futbolcuya siyahi ve Pakistanlılar için çok kötü bir isim olan Paki ifadeleri kullanıldı. Bu durum kısa sürede büyük bir sorun haline geldi ve televizyon kanallarında da büyük bir habere dönüştü.

Colin Kazım durumdan çok etkilenen çocuklarının neden diye sorması ve bu durumu açıklayamamasından dolayı son derece üzgün.

Yaşananların ardından başta Derby Kulübü ve takım arkadaşları olmak üzere pek çok kesim Colin Kazım’a destek mesajları gönderdi.

KULÜBÜNDEN AÇIKLAMA

Derby County Futbol Kulübü, "Oyuncularımızdan Colin Kazım'ın sosyal medya aracılığıyla ırkçı olarak istismara uğradığını öğrenmiş olmaktan tiksiniyoruz." açıklaması yayınladı.

MİLLİ TAKIM HESABINDAN KINAMA MESAJI

Milli Takımlar resmi Twitter hesabı da Kazım'a yapılan ırkçı saldırıyı kınadığını belirten bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda "Toplamda 43 defa Millî formamızı giyen Kazım Kazım'a yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yanındayız" denildi.

"TÜRK OLMAKTAN HER ZAMAN GURUR DUYDUM"

Irkçı saldırıya uğrayan Colin Kazım da milli takımın paylaşımına sessiz kalmayarak, "Türk olmaktan ve Ay Yıldızlı bayrağımdan her zaman gurur duydum ve duymaya da devam edeceğim." şeklinde yeni bir paylaşımda bulundu.

YORUMLAR 11
  • Ata sevinç 3 yıl önce Şikayet Et
    Utanç verici.Bir şey daha var en kısa zamanda türkiyede oynayacak.
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşim Kazım her daim yanımdayım...
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun Kazım yanındayız
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Hucurât Suresi - 13 : "Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, Allah katında en değerli olanınız O’na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir, her şeyden haberdardır. "
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılık çok saçma bir davranış ve ülkeleri bölmek için kullanılan büyük bir fitnedir . Hiç kimse doğarken hangi ırktan olacağını,anne ve babasını seçemez. Seçemediğimiz bir şey için gururlanmak,kibirlenmek ne kadar mantıklıdır ? İnsan ırkını sevebilir fakat bu diğer ırkları aşağılamak ,kendi ırkını üstün görmek şeklinde olmamalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle