Manchester Arena'daki patlamada 22 kişi öldü, 59 kişi yaralandı

İngiltere'nin Manchester şehrinde ABD'li şarkıcı Ariane Grande'nin konser verdiği 'Manchester Arena'da patlama yaşandı. Korkunç saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin yaralandığı duyuruldu. Olayın terör saldırısı olduğu bildirilirken patlamanın insanların konser salonundan ayrıldığı sırada gerçekleştiği öğrenildi.

Yayınlanma: 23.05.2017 - 01:45
Abone Ol google-news

<video:746247>

 

                                    Fotoğraf: Joel Goodman/LNP

İngiltere'nin Manchester şehrinde sanatçı Ariana Grande konserinin sonunda patlama oldu. İngiliz polisi patlamada 22 kişinin köldüğünü 59 kişinin yaralandığını bildirdi.

PATLAMANIN ARDINDAN İLK KARELER

Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralarında olduğu öne sürülüyor. Konserin düzenlendiği Manchester Arena konser salonu yönetimi patlamanın salon dışındaki bir alanda meydana geldiğini bildirdi. 'Çivi bombası'yla intihar saldırısı düzenlenmiş olabileceği açıklandı. ABD'li sanatçı Ariana Grande'nin konserinin bitiminin ardından TSİ 00.35'te gerçekleşen saldırı sonrası tüm salon tahliye edildi. Patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.

ÖLÜ SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

Açıklama yapan İngiltere polisi ölü sayısının 22'ye çıktığını bildirdi. Saldırının sırt çantalı bir erkek tarafından gerçekleştiği açıklanırken patlayıcıyı taşıyan teröristin saldırı sırasında öldüğü duyuruldu.

Arena yakınlarında bulunan Manchester Victoria metro durağının ise kapatıldığı aktarılıyor. Manchester Polisi bir tweet atarak vatandaşların bölgeden uzak durmalarını istedi. 

İngiltere Başkonsolosluğunda bayraklar yarıya indirildi

Manchester Arena'daki patlamadan ilk görüntüler

Guardian gazetesine konuşan 26 yaşındaki Suzy Mitchell, mahalleyi sallanan büyük bir patlamanın yaşandığını bildirdi. Mitchell "(Ben sadece) yatağımdan büyük bir patlama duydum, dairemin önüne çıktım. Herkes kaçıyordu." diye konuştu. 

Görgü tanıklarından 18 yaşındaki Jade Baynes, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada konser alanından ayrılmasının ardından silahlı polisler tarafından kaçmasının söylendiğini ifade etti. Baynes ve arkadaşı yüksek sesli patlamalar duyduğunu söyledi.


AMERİKAN İSTİHBARATI: İNTİHAR BOMBACISI

Amerikan İstihbarat Servisi'nin İngiliz polisiyle paylaştığı bilgiye göre patlamanın 'İntihar bombacısı' olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May de olay için 'dehşet verici bir terör saldırısı' ifadesini kullandı ve genel seçim kampanyasını askıya aldı.

Olay yerine giden sağlık ekipleri BBC'ye, tedavi ettikleri bazı yaraların 'şarapnel yarasına benzediğini' söyledi.

Ambülans ekipleri de, konser alanından hastaneye en az 59 yaralının kaldırıldığını duyurdu.

Özellikle gençler ve çocuklar arasında popüler olan Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin konseri sırasında alanda bulunan görgü tanıkları patlamanın konser bittikten sonra yaşandığını söyledi.

Konser alanı yaklaşık 18 bin kişilik kapasiteye sahip ancak olay anı Arena'da kaç kişinin bulunduğu henüz bilinmiyor. Konser alanındakilerin çoğunun 18 yaş altı gençler ve çocuklar olduğu bildiriliyor.

Patlamanın, konser biletlerinin satıldığı gişelere yakın bir alanda meydana geldiği düşünülüyor.

Görgü tanıkları, patlama seslerinin konserin bitiminde duyulduğunu, konser alanındakilerin çığlık atarak kaçışmaya başladığını söyledi.

Konser alanının kapasitesinin yaklaşık 20 bin kişilik olduğu, konserdekilerin çoğunun da gençler ve çocuklar olduğu bildirildi.

'Savaş filmi sahnesi gibiydi'

Yaşananları 'Savaş filmi sahnesine' benzeten görgü tanığı Andy Holey, patlamanın etkisiyle yere düştüğünü söyledi ve "Ayağa kalktığımda etrafa baktım, her yerde cansız bedenler vardı. 20-30 tane gördüm sanırım. Ölü olduklarını söyleyemem ama ölü gibiydiler" dedi.

Kızıyla konsere giden bir diğer görgü tanığı da, "Ariana, 'Güle güle Manchester! dedi, ışıklar kapandı ve iki büyük patlama sesi geldi. Asansöre binip çıkışa doğru gidiyorduk. Kapılar açıldığında yerde kan gördüm, iki kişi yaralı yatıyordu. Yüzlerinde kan vardı" diye konuştu.

İngiltere Başbakanı Muhafazakâr Parti lideri Theresa May yazılı açıklamasında, olayın 'dehşet verici bir terör saldırısı olarak değerlendirildiğini' söyledi ve "Düşüncelerimiz olayın kurbanları ve aileleriyle" mesajı verdi.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn de Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Manchester'da korkunç olay. Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve acil durum ekipleriyle" dedi.

'Dışarı çıkarken kapıda patlama oldu'

Reuters haber ajansına konuşan görgü tanığı Catherine Macfarlane, "Dışarı çıkıyorduk tam kapının önündeyken çok büyük bir patlama yaşandı herkes çığlık atıyordu" dedi.

Macfarlane, patlama sesinin duyulmasıyla Arena'daki kalabalığın 'panik halde çığlık atarak salondan çıkmaya çalıştğını' söyledi.

Bomba imha ekipleri olay yerinde

Bir diğer görgü tanığı Robert Tempkin "Herkes bağırıp çağırıyordu, kaçışıyordu. Yerde ceketler, cep telefonları vardı. Bazıları kan gördüklerini söylüyordu, bazılarıysa balon veya hoparlörün patladığını söyledi" dedi.

Manchester'da yayımlanan Evening News gazetesi muhabiri Scheerhout, Twitter hesabından bölgeye yakın Wysthenshawe hastanesindeki Acil Servis çalışanlarının 'çok sayıda yaralı beklediklerini' yazdı.

Manchester Arena'da patlama sesleri sonrası konser alanı hızla boşaldı. Görgü tanıkları kalabalığın çığlıklar atarak kaçtığını söyledi.

Guardian gazetesi muhabiri Frances Perrauding de sosyal medyada paylaştığı videoda, bomba imha ekiplerinin de bölgeye intikal ettiğini aktardı.

Bölgeye yakın Katedral Bahçesi'nde şüpheli görünen bir düzenek olduğu gerekçesiyle kontrollü patlama yapıldı ancak yetkililer daha sonra 'şüpheli görülen düzeneğin sahipsiz bırakılan kıyafet olduğunu' açıkladı.

Manchester'da patlama sonrası konser için şehirde bulunanlara evlerinin kapılarını açanlar Twitter'da #RoomforManchester (Manchester için Oda) etiketi paylaştı.

21 BİN KİŞİLİK KAPASİTE İLE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KAPALI KONSER SALONU

Avrupa'nın en büyük kapalı konser salonu olan 21 bin kişilik Manchester Arena'da olayın terör saldırısı olma ihtimalinin güçlendiği belirtilirken ikinci seviye alarm duruma geçildi.

SEÇİM KAMPANYALARINI ASKIYA ALDILAR

Saldırının ardından İngiltere Başbakanı Theresa May ve muhalefet lideri Jeremy Corbyn seçim çalışmalarını askıya aldıklarını açıkladı.

Başbakanlık kaynakları, May'in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısına başkanlık edeceğini duyurdu.

Patlama anında Manchester Arena'da konserini tamamlamak üzere olan ABD'li popstar Ariana Grande, Twitter hesabıdan paylaştığı mesajda 'çok üzgün olduğunu, söyleyebilecek sözü olmadığını' ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler