İngiliz kadın bisikletle 89 günde 4500 km pedal çevirerek Londra’dan İstanbul’a ulaştı

İngiliz kadın bisikletle 89 günde 4500 km pedal çevirerek Londra’dan İstanbul’a ulaştı
© @laurenpears_
© @laurenpears_
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

İngiliz iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir seyahata dikkat çekmek için İngiltere’nin başkenti Londra’dan İstanbul’a kadar pedal çevirdi. Lauren Pears bisiklet ile 89 günde 4 bin 500 km yol katederek İstanbul’a ulaştı.

REKLAM

İngiliz iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir seyahate dikkat çekmek için İngiltere’nin başkenti Londra’dan İstanbul’a kadar pedal çevirdi. Lauren Pears bisiklet ile 89 günde 4 bin 500 km yol katederek İstanbul’a ulaştı. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) İngiltere ofisine bağış toplayan Pears şu ana kadar 868 sterlin toplamayı başardı. Serbest seyahat yazarı olan Pears İstanbul’a varınca Boğaziçi Köprüsü manzarası önünde bisikletini havaya kaldırarak poz verdi.

Pears’in bu bisikletle bu geziye çıkmasının amacı çevreyi korumanın önemine dikkat çekmek. Bunların başında ise iklim değişikliğiyle mücadele geliyor. Genç kadın blogunda yaptığı açıklamada her fırsatta doğuyu koruma ve sürdürülebilirlik çağrısında bulunduğunu belirterek “Artık vaaz ettiklerimi kendimin uygulama zamanı gelmişti.” diyor.

Seyahat ve ulaşımın küresel ısınmaya yol açan başlıca sebep olduğunu belirten Pears, Çevresel Ulaştırma Derneği’ne (ETA) göre Londra-New York tek yön uçuşun, bir kişinin bütün bir yıl boyunca iklim korumaya yönelik yapacağı ödenekten bile daha fazla karbon ayak izine yol açtığına dikkat çekti. İngiliz kadın bundan dolayı mümkün olduğunca bu ulaşım türünden kaçınmaya çalışacağını vaat ediyor.

Sürdürülebilir seyahat mümkün

Avrupa kıtasının İngiltere’den sadece 27 mil uzaklıkta olduğunu hatırlatan Pears şu değerlendirmeyi yaptı: “Avrupa’yı görmek için uçuş kullanmak zorunda olmadığımı fark ettim. Bisikletim beni tüm kıta boyunca taşıyabilir. Öyleyse ‘neden bunu yapmayayım’ diye düşündüm.”

Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın çevreyi korumak için yaptığı çalışmalara destek veren Pears bundan dolayı seyahati için yardım kampanyası da açtı. Şu ana kadar 41 kişi 868 sterlin destekte bulundu.

22 Mayıs’ta yola çıktı 19 Ağustos’ta İstanbul’a ulaştı

Genç kadın 22 Mayıs’ta İngiltere’den yola çıktı. Seyahati boyunca Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan’ı geçerek 15 Ağustos’ta Türkiye’ye ulaştı. Pears 19 Ağustos’ta ise İstanbul’a vardı. Genç kadın bazen çadırda bazen ise hostellerde kaldı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

AB’nin ithal ettiği 100 bisikletten 7’si Türkiye’den

Video | Grönland'da buzul erimesi: Kızak köpekleri bu kez su içinde

İklim aktivisti Greta Thunberg, İngiltere'de kamu düzenini bozmaktan gözaltına alındı