İngiliz bakandan Türkiye itirafı: Hata yaptım

İngiliz bakandan Türkiye itirafı: Hata yaptım

İngiltere'de Brexit kampanyası sırasında Türkiye üzerinden göçmen karşıtlığı yayan Çevre Bakanı Michael Gove, 'pişman olduğunu' söyledi. Gove, kampanyayı kendisinin yönetmesi halinde daha farklı davranmış olacağını açıkladı.

Brexit tartışmalarının gündemden düşmediği İngiltere’de, Türkiye’ye dair bir itiraf geldi.

Avrupa Birliği’nden ayrılma referandumu öncesinde Brexit’in en ateşli savunucularından olan Çevre Bakanı Michael Gove, seçmenlerin aklını çelmek için Türkiye’yle ilgili ortaya attığı iddiaların hatalı olduğunu kabul etti.

Gove, 2016’daki referandumda Türk göçmenlere dair korku yaratılmaması gerektiğini söyledi.

Gove’un itirafı, İşçi Partisi’ne yakın Tom Baldwin’in yeni yayımlanan kitabı ‘Ctrl Alt Delete’ için yapılan bir söyleşide geldi.

Baldwin bakana, Türk göçmenlere dair endişeler konusunda ‘çok düşük hislere oynamış olmaktan mutlu olup olmadığını’ sordu.

Gove, “Neden söz ettiğinizi biliyorum, evet. Eğer kampanya tamamen bana bırakılsaydı, daha farklı bir hissiyatı olurdu” dedi. Muhafazakâr Partili bakan, “Geri dönüp söylediğim ve düşündüğüm şeylerin, doğru zamanda verilmiş doğru tepkiler olup olmadığına bakmam gerekir. Aklımın bir köşesinde, her şeyi doğru yapmadığımızı hissediyorum” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.