Kimler tahliye olacak? İnfaz düzenlemesi hangi suçları kapsıyor? Tahliye ne zaman?

Kimler tahliye olacak? İnfaz düzenlemesi hangi suçları kapsıyor? Tahliye ne zaman?

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, İnfaz düzenlemesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Peki, kimler tahliye olacak? infaz düzenlemesi hangi suçları kapsıyor? Tahliye ne zaman? Tüm detaylar haberimizde…

Cezaevlerinde bulunan binlerce mahkûm ve yakınları tarafından uzun süredir beklenen ceza infaz düzenlemesinin detayları belli oldu. Peki AK Parti ve MHP’nin ortak hazırladığı taslağa göre kimler tahliye olacak? İnfaz düzenlemesi hangi suçları kapsıyor? Tüm ayrıntılar karar.com’da…

KİMLER TAHLİYE OLACAK?

AK Parti ve MHP tarafından ortak bir şekilde hazırlanan infaz düzenlemesine dair yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Düzenlemeye dair açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, toplumun vicdanını yaralayan cinsel istismar, uyuşturucu madde kullanımı, kasten adam öldürme, kadına şiddet ve terör suçları infaz düzenlemesi kapsamının dışında bırakıldığını söyledi.

Terör suçları, cinsel istismar suçları, kasten adam öldürme, kadına şiddet, uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti gibi suçlar hariç yasa teklifinde belirlenen suçlarda kalıcı infaz oranının 1/2 olarak düzenlendiğini dile getiren Özkan, denetimli serbestlik kriterlerinin de değiştiğini belirtti.

ADALET BAKANI GÜL’DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, infaz yasasına dair yaptığı açıklamada, kendilerinin de Meclis’ten gelecek haberi beklediklerini, yasa teklifinin çok gecikmeden Meclis gündemine geleceğini söyledi.

Düzenlemenin kaç kişiyi kapsayacağına dair de açıklama yapan Bakan Gül, bu süreçte çok şeyin konuşulduğunu, doğrusunun Meclis’e kanun teklifi verildiğinde ve yasalaştığında görüleceğini belirtti.

EVDEN CEZA YÖNTEMİ

Bu hafta TBMM’ye gitmesi tahmin edilen infaz düzenlemesine geçici bir madde konuldu. Buna göre, açık cezaevlerinde kalan 70 bin mahkum, belli bir tarih aralığında cezalarını evden çekecek. Bahsi geçen düzenleme, şu an açık cezaevinde olan 70 bin kişiyi kapsıyor. İnfaz düzenlemesinde, bu mahkumların cezalarını evlerinden çekmesi ve koronavirüs salgını endişenin bitmesi sonrası tekrar cezaevlerine geri dönmeleri planlanıyor. Ev hapsinin tüm koşulları, bahsi geçen kişiler için geçerli olacak. Açık cezaevlerine dair getirilmesi düşünülen uygulama, 30 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek. Bakanlık gerekli gördüğü durumda süreci 2 ay daha uzatabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN