www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´de İstanbul´un Fethi Coşkuyla Kutlandı

İnegöl´de İstanbul´un Fethi Coşkuyla Kutlandı

İstanbul´un fethinin 566´ıncı yıl dönümü nedeniyle Ensar Vakfı İnegöl Şubesi ile Ateş Karıncaları Derneği tarafından kutlama programı düzenlendi. Coşkunun eksik olmadığı programda, temsili olarak ?Fetih gemisi´ halatlarla çekildi.

İstanbul´un fethinin yıl dönümü İnegöl´de yoğun bir katılımla, coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamalarda, fetih ruhunu yaşatmak için ?Fetih gemisi´ İnegöl Tarihi Mehteri eşliğinde temsili olarak halatlarla çekildi.

10 metre uzunluğunda, 2,5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki gemi, belediye önünden Atatürk anıtına kadar yüzlerce kişi tarafından tekbirlerle çekilerek, götürüldü. Cadde üzerinde yürütülen gemiyi gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşarken, bu anları fotoğraflarla ölümsüzleştirdi.

?Fetih Gemisi´nin çekilmesinin ardından kutlamalar anıt önünde devam etti. Bursa Tarihi Kayı Mehteranı´nın gösterisiyle başlayan program, kılıç kalkan ekibinin gösterisiyle sürdü.

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram; "Sultan Fatih 1453 tarihinde 29 kere kuşatılan ama bir türlü fethedilemeyen İstanbul´u müthiş zekası ve cesaretiyle Osmanlı topraklarına katarak hem hadisi şerife nail olmuş hem de yeni bir çağ açmıştır. İnşallah bizde Ateş Karıncaları ve Ensar Vakfı gençleri olarak o gün şehit ve gazi olan kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Bizlerde atalarımızdan miras aldığımız bu güzellikleri gönüllerimizde her daim tutarak o aşkla ve şevkle hizmet ediyoruz. Eğer biz anne ve babalar çocuklarımızın fatihler gibi olmasını istiyorsak bu şuur ve aşkla onları yetiştirmeliyiz. Söylemi kolaydır, uygulaması zor olur. Rabbimiz cümlemizi vatanını bayrağını ve milletini seven evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Ben bu mübarek ramazan ayında programda emeği geçen herkesi tek tek tebrik ediyorum ve bizleri yalnız bırakmayan değerli protokol üyelerine ve İnegöl halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak bir selamlama konuşması yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, "İstanbul Fethin 566. Yılı kutlu olsun. İnegöl´de de böylesine anlamlı bir fethi temsilen de olsa canlandırmak, o ruhu yaşamak açısından gerçekten çok güzel oldu. Bu manada Ateş Karıncalarını ve Ensar Vakfı gençlerini tebrik ediyorum" dedi.

Haber ve Fotoğraf:M.Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51