Öğrencinin Parkta Bulduğu Para Sahibine Teslim Edildi

Öğrencinin Parkta Bulduğu Para Sahibine Teslim Edildi
banner13
banner3

İlçemizde 11 yaşındaki Katresu Yurtaydın’ın  parkta bulduğu bin TL, zabıta aracılığıyla sahibine teslim edildi.

İnebolu Atarük Ortaokulu öğrencisi Katresu Yurtaydın’ın Boyranaltı bulunan Prof. Dr. Şükrü Bozkurt Parkında oynarken yerde poşet fark etti. Poşeti açan öğrenci, içinde bin TL olduğu gördü. Bulduğu parayı alıp babası ile Salih Yurtaydın’a ile birlikte İnebolu Zabıta Amirliğine giderek parayı tutanakla teslim etti. Zabıta Amirliğinin de yaptığı araştırma sonucu paranın 60 yaşındaki Nedime Delen ait olduğu tespit edildi. Para Zabıta Amirliği ekiplerince Nedime Delen’in eşi Ali Delen’e teslim edildi. 

11 yaşındaki Katresu Yurtaydın, ihtiyaç sahibinin, borcu olanın veya hasta bir kişinin olabileceğini düşünerek bir an önce paranın sahibinin bulunması için İnebolu Zabıta Amirliğine gidererek teslim ettiğini söyledi.

"İNSANLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK"

Her insanın her çocuğun bu şekilde duyarlı olmasını dile getiren Yurtaydın, "O yüzden sahibinin mağdur olmaması için vakit kaybetmeden Belediye Zabıta Amirliğine başvurduk. Kısa sürede sahibinin bulunması üzerine rahatladık. Ben insanlık görevimi yaptım.  İnşallah duasını almışızdır." ifadesini kullandı.

‘YAŞI KÜÇÜK AMA KALBİ KOCAMAN’

Paranın sahipleri Nedime Delen ve Ali Delen yaptığı açıklamasında  " Bulan kızımızın yaşı küçük, kalbi kocaman, böyle duyarlı çocuklarımızın olmasına çok sevindim. Bu küçük öğrenci kızımızın bütün insanlara örnek olsun. Paramızı bulan Zabıta Amirliğine babası ile birlikte teslim eden Katresu Yurtaydın kardeşimize sonsuz teşekkür ediyorum.  Paramı bana ulaştırdıkları için ben de sevindirmek ve onu onurlandırmak adına bir miktar harçlık hediye ettim’’dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER