'İnebolu Limanı'nın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz'

'İnebolu Limanı'nın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz'
banner13
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1.Sıra Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında İnebolu ilçemizi ziyaret etti.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye ile birlikte Kastamonu’yu da ayağa kaldıracak program ve projeleri hakkında bilgiler veren Hasan Baltacı, İneboluların sıcak ve yakın ilgisiyle karşılaştı.

İnebolu'ya düzenlediği ziyarette İnebolu'nun; liman, yol, balıkçı barınağı ve cezaevi sorunlarına değinen Baltacı şunları söyledi:

"İNEBOLU LİMANIN’IN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Liman, Kastamonu ve İnebolu ekonomisi için büyük önem taşımaktadır. İnebolu Limanı, Etibakır’ın özelleştirilmesinde olduğu gibi AKP iktidarı döneminde önlenemez yükselişiyle dikkat çeken bir Cengiz Holding’e peşkeş çekilmek istenmiştir. Limanının kapasitesinin arttırılması adına ihale sözleşmesine tek bir madde konulmadan, tüm insiyatif limanı alacak firmaya bırakılarak satılması için AKP tarafından inanılmaz bir çaba harcanmıştır. Bu memleketin hakkını savunması için Meclis’e gönderdiği milletvekillerinden Murat Demir, Şeker Fabrikası’nın satışı sürecinde sergilediği tavrı çok önce İnebolu Limanı konusunda da göstermiş, limanın satılması için gayret üstü mücadele etmiştir. Limanın kapasitesinin arttırılması ve İnebolu’ya balıkçı barınağı kazandırılması maddelerinin şartnamede yer almasını isteyen İneboluları “biz sözünü aldık” diyerek susturmak isteyen AKP milletvekilleri yalanları su yüzüne çıktığında karşılarında duranları İnebolu’ya ihanetle suçlamıştır. Neyse ki limanın satış ihalesi son anda Danıştay tarafından iptal edilmiştir. İnebolu Limanı, İnebolu ve Kastamonu’nun geleceğidir. Peşkeş çekilmesine asla göz yumulmamalıdır. Bizde İnebolu Limanı’nın peşkeş çekilmesine asla göz yummayacak, izin vermeyeceğiz.

"İNEBOLU YOLU'NU AKP'Mİ, YOKSA CENGİZ HOLDİNG Mİ İSTİYOR?"

"AKP milletvekillerinin “biz istedik yapılıyor” diyerek övündüğü İnebolu Yolu projesi, limanı alma hesapları yapan ve buna çok yaklaşan Cengiz Holding’in sadece kendi menfaatlerini düşünüp maliyetini de devlete yükleyerek yaptırmak istediği bir projedir. Limanın 2014 yılında özelleştirme kapsamına alınmasının ardından İnebolu Yolu projesinde gelişme kaydedilebilmesi bir tesadüf değildir. 2002 yılından bu yana iktidarda olan AKP'nin İnebolu'ya ulaşımı limanın özelleştirilmesine paralel önemsemesi manidardır. Limanın satışıyla ilgili yaşanan son gelişmeler ışığında İnebolu Yolu projesinde durma noktasına gelen çalışmalar da bunun en açık ispatıdır."

"İNEBOLU BALIKÇI BARINAĞI SÖZÜ VERENLER SÖZÜNÜ TUTMAMIŞTIR"

"İnebolu balıkçısı mağdurdur. Balıkçısı olmayan köye balıkçı barınağı yapanlar İnebolu balıkçısının derdiyle dertlenmediklerini göstermiştir. İnebolu balıkçısına barınak sözü verenler sözlerini tutmamıştır. Biz İnebolulu balıkçının derdine ortak olacak, sorunların çözümüne omuz vereceğiz."

"İNEBOLU CEZAEVİ TASFİYE EDİLMEKTEDİR"

"İnebolu'ya şaşı bakan AKP, uzun bir süredir ilçe esnafının umut bağladığı İnebolu Cezaevi'yle ilgili tasarruf peşindedir.  1 yıl önce 560 mahkumu, 120 personeli olan cezaevinde mahkum sayısı 130'a kadar düşürülmüş, personel sayısı da bu doğrultuda her geçen gün eksilmiştir. İnebolu Cezaevi adeta kapatılmak üzere tasfiye edilmektedir. Cezaevi için gösterilen arazi için önce "Adalet Bakanlığı kabul etti" diyen AKP milletvekilleri, bugün "bakanlık uygun bulmadı" bahanesiyle İneboluların karşısına çıkmaktadır.  Mevcut bina için "güçlendirme yapılamaz" diyen o vekiller, bugün "yer bulamazsak güçlendirme yaparız" cümlesini dillerine pelesenk etmiştir. İnebolulular hangisine inanmalıdır? Bizler isteriz ki hiç kimse suç işlemesin, cezaevlerinin varlığından söz edilmesin. Ancak İnebolu esnafının umudunu bir cezaevine mahkum edenler ikili oynamakta, seçime kadar durumu idare etmeye çalışmaktadır. Bu memleketin yer altı kaynaklarında, denizinde, ormanlarında, suyunda, şeker pancarında, kendirinde gözü olanlara vatandaşlarımızın 24 Haziran’da en güzel cevabı sandıkta vereceğine yürekten inanıyorum. Sözümüz özümüzdür. Bizler sarayın değil, halkın vekili olacağız."

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER