İnebolu EML Alanına Eğitim Kampüsü projesi

İnebolu EML Alanına Eğitim Kampüsü projesi
banner13
banner3

İnebolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanının kampüs liseye dönüştürülmesi için çalışma başlatılacak.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı değişik tür ve derecedeki birden fazla okul ve kurum ile bunlara bağlı pansiyon, yatakhane, yemekhane, laboratuvar, kütüphane, spor alanı, rehberlik ve sağlık ünitesi, konferans salonu, çok amaçlı salon ve benzeri yerleri içerisinde bulunduran alan olarak bilinen "Eğitim Kampüsü"nün ilçemizde uygulanabilir mi sorusu gündeme geldi.

20 bin metrekarelik alana sahip İnebolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanına içerisinde tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin toplanacağı "Eğitim Kampüsü" oluşturulması için harekete geçme kararı alındı.

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cihan Aktaş, Özel İdare Müdür Vekili Tuncay Sönmezışık, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emre Yener, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yusuf Birden, İnebolu MTAL'de düzenlenen bocce yarışmalarına katıldı.

Burada okul müdürü İsmet Mehmet Yılmaz ile görüşen Kaymakam Atasoy ve beraberindekiler, 20 dönümlük alana sahip İnebolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin boşta duran alanlarını değerlendirmek üzere istişarede bulundu. Deprem testinden geçemeyen, okul pansiyonu ve lojmanı için yıkım ve okul binası için güçlendirme kararı çıktığı hatırlatıldı. Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy da yıkım sonrası mevcut okul alanının Eğitim Kampüsüne çevrilebileceğini ve bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini vurguladı. İnebolu'da 1 önümlük bir alanın bile çok değerli olduğunu belirten Kaymakam Atasoy, "İnebolu'da yer ararken burada 20 dönümlük bir alanımız var ve sadece içerisinde 1 okul var. Burası eğitim kampüsü olarak değerlendirilebilir. Bunun için ne gerekiyorsa biz yapacağız. Gerekli çalışmaları başlatıp taşın altına elimizi koyacağız." şeklinde konuştu.

Kaymakam Atasoy'un talimatıyla İnebolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili gerekli görüşmeleri yapmak üzere harekete geçeceği bildirildi. (Barış İLYASOĞLU)

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER