131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

İNCE’DEN TARİHİ MİTİNG

23 Haziran 2018, Cumartesi 06:22

     


CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İzmir'de halka hitap etti. Polis kayıtlarına göre İnce'nin İzmir mitingini yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi takip etti. Aliağa’dan Gündoğdu Meydanı’ndaki mitinge katılmak isteyenler için de 30 otobüs kaldırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde İzmir halkına seslendi. Muharrem İnce, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Gündoğdu Meydanı alanını dolduran yaklaşık 2,5 milyon kişiye hitap etti. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile meydanı doldururken, denizden de Türk bayrakları ile donatılmış tekneler İnce’nin İzmir mitingine destek verdi. İnce, önce sahil tarafından seçim otobüsüyle halkı selamladı, ardından İzmir Marşı eşliğinde eşi Ülkü İnce ile birlikte kürsüye çıkarak halka hitap etti. İnce, cumhurbaşkanı olması halinde ilk 48 saati, ilk 100 günü ve ilk 500 günü İzmir’de anlattı, vaatlerini sıraladı. Muharrem İnce, Türkiye’de ilk kez bir seçimin kaybedeni olmayacağını, cumhurbaşkanlığında 81 milyonun kazanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı olması halinde cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için muhalefet parti genel başkanlarına teklifte bulunacağını kaydeden İnce, ayrıca barış politikaları ile 4 milyon Suriyeliyi davul zurna ile Suriye’ye göndereceklerini belirtti.

Özcan Durmaz: “İzmir ‘Tamam’ diyor”

Muharrem İnce’nin tarihi mitingi sonrası değerlendirmelerde bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz “Mitinge Gemi Söküm, Şakran, Helvacı ve Aliağa’dan toplam 30 otobüsle katıldık. Muazzam bir katılım isteği vardı. Birçok Aliağalı İZBAN ve kendi araçları ile mitinge katıldı. Trafik o kadar sıkışıktı ki biz Aliağa’dan 16.30’da yola çıktık, 18.30’da Altınyol’dan Alsancak’a dönen yola ancak varabildik. İnanılmaz kalabalık bir trafik vardı. Trafik tıkandığı için Altınyol-Alsancak bağlantısından miting alanına kadar 4 kilometre diğer katılımcılarla beraber yürümek zorunda kaldık. Aliağa’dan katılım tüm İzmir’den olduğu gibi yüksekti. Miting alanına vardığımızda alana girmek zaten son derece zordu. Miting saatine 2 saat kala alan neredeyse dolmuştu. Biz vardığımızda saat 19.00’a yaklaşıyordu ve miting meydanına girmek mümkün değildi. Ben bu güne kadar bu alanda belki 10 miting izledim. Ama bu miting gördüğüm en kalabalık ve en coşkulu mitingdi. Zaten fotoğraflar da bunu gösteriyor. İzmir ‘Tamam’ diyor. İzmir’in çok açık ‘Tamam’ dediğini gösteren bir tablo olduğunu sevinerek ifade etmek istiyorum” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler