hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binali Yıldırım'dan Muharrem İnce'ye köprü yanıtı

    Binali Yıldırımdan Muharrem İnceye köprü yanıtı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi hedef aldı. "Muharrem İnce eskiden Yalova'ya körfezi dolana dolana gidiyordu. Şimdi bizim yaptıklarımıza karşı çıkıyor. Diyor ki, 'Köprü pahalı'. Kardeşim en pahalı hizmet olmayan hizmettir. Köprü olmasa ne yapacaksın? İzmit'i, Gölcük'ü dolanacak 3 saatte gideceksin. Şimdi AK Parti'nin yaptırdığı köprüden geçiyor, Sultanbeyli'ye 40 dakikada geliyorsun. Kullanırken ses yok, siyaset yaparken, 'Pahalı, niye yaptınız, ettiniz?' Olur mu öyle şey?" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Binali Yıldırım, bugün İstanbul'da. Duraklı ise Sultanbeyli, Sancaktepe, Çekmeköy ve Alemdağ. 

    Yıldırım'ın Sultanbeyli'de Kent Meydanı'nda yapılan mitingindeki konuşması satır başlarıyla şöyle:

    "Sultanbeylili kardeşlerimize bir selam verelim ama iş bir mitinge dönüştü. Ama şunu sizden özellikle rica ediyorum. Bugün arefe esnafın iş güç yapacağı bir zaman. Onun için çok kısa tutacağım. Yarın bayram dedik, bir bayramımız daha var. 24 Haziran'da da Sultanbeyli İstanbul'da birinci olacak mı? Size yakışan da budur. 

    Türkiye'yi yeni bir sistemle 24 Haziran'da buluşturuyoruz. Bu yeni sistem nereden geldi hatırlayın. Bir 15  Temmuz yaşadık değil mi? 15 Temmuz'da alçaklar bayrağımızı indirmek, ezanlarımızı susturmak istedi ama Sultanbeyli o gün liderinin, memleket sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanın çağrısıyla meydanlara indiniz. Alçaklara hak ettiği dersi verdiniz. Allah sizden razı olsun.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ondan sonra dedik ki, bu iş böyle yürümeyecek. Ne yapmak lazım? Öyle bir sistem değişikliği yapalım ki, artık bir daha bu ülkede darbeciler, teröristler hiçbir şekilde yönetime göz dikmesinler, darbe yapmaya kalkışmasınlar. Onun için Yenikapı ruhunu, köklü bir anayasa değişikliğine dönüştürelim dedik. Cumhur İttifakı'nı kurarak anayasa değişikliğini gerçekleştirdik. Daha sonra da halkoylamasıyla 16 Nisan'da onayınıza sunduk. Sultanbeyli yüzde 70'in üzerinde evet dedi ve onayladı.

    Bugün 24 Haziran'da yapacağımız seçim esasında 16 Haziran'da yapılan halk oylaması, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçirilmesi için bir seçimdir. Buna göre sandıkta hem milletvekillerini hem de Türkiye'yi yönetecek Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Hem de yüzde 50'den fazla bir oyla seçiyoruz. Yani hükümeti siz seçiyorsunuz. Ankara'ya bırakmıyorsunuz. Alavera dalaveraya bırakmıyorsunuz. Siz 'Ben hükümeti sandıktan kurdum' diyorsunuz. Karar da sizin, seçim de sizin. 

    Tapu dağıtımı, 2B arazileri ve imar sorunu

    Bununla böylece artık darbeler, vesayetler, kumpaslar dönemini inşallah bitirmiş oluyoruz. İstanbul Türkiye'nin özeti. Sultanbeyli'de Türkiye'nin özeti. Burada Erzurum, Sivas, Erzincan, Bingöl, Muş var. 81 vilayet var. Herkes var. Ama nereden gelirsek gelelim biz İstanbulluyuz, Sultanbeyliliyiz değil mi? Sultanbeyli'nin en önemli sorunu neydi? Tapu, 2B, imar. Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin'e çok teşekkür ediyorum. O sizin için Ankara'yı su yolu yaptı. Gitti geldi, 'Sultanbeyli'nin tapu işini çözmemiz lazım' dedi. Ben buna şahidim. Biz de ne yaptık? Sadece Sultanbeyli'yi ilgilendiren özel bir kanun çıkardık. Sultanbeyli'ye özel kanun çıkardık. Başka yerde bunu hiç yapmadık. Çünkü ben Sultanbeyli'yi bilirim, burada benim de yerim var. 81-82'de şu yukarıda, Fatih Mahallesi'nde insanların ne çile çektiğine yakından şahidim. Onun için 'Bu sorunu çözmek bizim boynumuzun borcu' dedik yasayı çıkardık. Şimdi tapularınız dağıtılacak. Her şey yapıldı. İşler düzeldi. Niye uzadı? Onu da söyleyeyim, çünkü burada 2B, orman arazisi, vatandaşın arazisine yapılmış binalar var. Bir firma var, adını zikretmeyeyim. Onların sorunlarını ancak çözebildik ve bu iş bitti. Sizden sonra bütün Türkiye'nin 13 milyon vatandaşımızı ilgilendiren İmar Barışı yasasını da yürürlüğe koyduk. Şu anda talepler toplanıyor, bugüne kadar 2 milyonun üzerinde müracaat oldu. 13 milyonun üzerinde müracaat bekliyoruz. Artık sorunlar çözülecek, devlet ve vatandaş kavgalı olmaktan çıkacak. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metro ve büyük yatırımları sıraladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üsküdar-Ümraniye metrosunu açtık. Çekmeköy'ü Ağustos'ta açıyoruz. İnşallah Sancaktepe-Sultanbeyli'yi de açacağız. Onun da çalışmaları yürüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden İstanbul içinde ikinci bağlantıyı Sultanbeyli'den yaptık. İstiyoruz ki bütün yollar Sultanbeyli'ye çıksın. Bu İstanbul bizim sevdamız, Cumhurbaşkanımızın sevdası. 7 tepeli İstanbul'a 7 büyük hizmet kazandırdık. Hızlı tren, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Avrasya, dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yapılıyor mu? Görüyorsunuz eserler. 

    Muharrem İnce'yi hedef aldı

    Gaziosmanpaşa Köprüsü. Yalova'ya gidiyor musunuz? Muharrem İnce eskiden Yalova'ya körfezi dolana dolana gidiyordu. Şimdi bizim yaptıklarımıza karşı çıkıyor. Diyor ki, 'Köprü pahalı'. Kardeşim en pahalı hizmet olmayan hizmettir. Köprü olması ne yapacaksın. İzmit'e, Gölcük'e gideceksin, 3 saatte gideceksin. Şimdi AK Parti'nin yaptırdığı köprüden geçiyor, Sultanbeyli'ye 40 dakikada geliyorsun. Kullanırken ses yok, siyaset yaparken, 'Pahalı, niye yaptınız, ettiniz?' Olur mu öyle şey?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Kürtlerin devleti var: Türkiye Cumhuriyeti devleti'

    Türkiye'nin üzerinde bir oyun oynanıyor. Oynanan oyun şudur; bazı emperyalistler Türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurmak istiyorlar. Bunu da Kürt kardeşlerimizin kanı üzerinden yapmak istiyorlar. Kürtler de Türkler de Lazlar da Çerkezler de  Romanlar da, 72 millet biz bin yıldır beraber yaşadık. Bir olduk, savaşlarda yurdumuzu beraber savunduk. Barışta beraber kucaklaştık. Bizi birbirimize düşürebilirler mi? O halde bırakın size mi kaldı Kürtlere devlet kurmak? Kürtlerin devleti var. Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Kürtlerin bayrağı var. Ay yıldızlı şanlı bayrağımızdır." 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow