Abone Ol

Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ekibinden yalnızca 3 kişinin bulunmasının ardından İnce dün gece bugünkü mitinglerinin iptal ettiğini duyurmuştu...

Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası

Bu gelişmenin ardından İnce ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu görüştü, ancak listede İnce'nin istediği isimlerle ilgili bir gelişme yaşanmadı.

İnce'nin iptal etmekten vazgeçtiği Bartın mitinginde ise '' Milletvekili listeleriyle uğraşacak halimiz yok. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bakanların listesini ben yapacağım. Bunlara takılayım'' ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Genel Merkez'de 20 Mayıs günü yapılan peşpeşe toplantıların ardından tüm önlemlere karşın listelerden sızma oldu.

Sızan listelerde cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ekibinden yalnızca Bolu'da Tanju Özcan, Bilecik'te de Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün yer aldı. İnce’ye yakın milletvekillerinden Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Yener Bektaşoğlu, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpçu ve Erdin Bircan tekrar aday gösterilmedi.

Listelerin sızmasının ve tablonun ortaya çıkmasının ardından İnce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan ''Sesim kısıldı, yarın yapmayı planladığımız Zonguldak ve Bartın mitinglerimizi iptal edersek kusura bakmayın, önümüzdeki günlerde telafi ederiz'' paylaşımında bulundu. Bu paylaşım, İnce'nin Kılıçdaroğlu'ndan ekibinin korunacağına dair söz almasına karşın yalnızca üç ismin listede olmasına bir tepki olarak yorumlandı. Listeler sızarken Adana'da olan İnce'nin gelişmelerle birlikte Ankara'ya döndüğü öğrenildi.

İnce ve Kılıçdaroğlu görüştü

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu ve İnce bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak görüşmeden listelere yansıyacak bir sonuç çıkmadığı öğrenildi.

Görüşmenin ardından İnce dün öğlen saatlerinde yaptığı paylaşımda ise ''Sesim biraz düzeldi, bugün 14.30'da Bartın'da, 17.00'de Zonguldak'ta mitinglerimize devam edeceğiz. Sesim kötü çıkarsa kusura bakmayın'' ifadelerini kullandı.

İnce’nin sesinin açıklaması için de tıbbi müdahale ve kür uygulandığı öğrenildi.

'Listelerle uğraşacak halimiz yok'

İnce Bartın'da yaptığı konuşmada ise listelere değinerek, ''Hedef büyük. Zaman dar. Milletvekili listeleriyle uğraşacak halimiz yok. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bakanların listesini ben yapacağım. Bunlara takılmayın. Bugün sesimiz kötü olabilir. Ama sözümüz doğrudur merak etmeyin'' dedi.

(Cumhuriyet)