İnanılmaz son

İnanılmaz son

Manyas´ta kayıp araç uçtuğu derede bulundu. İçindeki çiftin akıbeti mechul

        Manyas´ın kırsal İrşadiye Mahallesinde yaşayan bir çift özel otoları ile ilçe merkezine yem almaya giderken kayboldu.

        Yaklaşık 10 yıldır baba ocağı Manyas kırsal mahallelerinden İrşadiye´de yaşayan Emekli tarih öğretmeni Ali Abdullah Akın (59) ile eşi Nefise Akın (42) kayboldukları ilçe yolunda aranmaları sürdürülüyor.

        Akın çifti 6 Ocak Cuma günü öğle saatlerinde kendilerine ait özel otomobil ile İrşadiye mahallesinden Manyas ilçe merkezine tavuklarına yem almak amacı ile çıktıkları yolda kayboldukları anlaşılması üzerine yapılan arama çalışmalarında kullandıkları özel araç dereye uçmuş ve ters vaziyette bulundu.

      Emekli Öğretmen Ali Abdullah Akın´ın rahatsız olması nedeni ile Nefise Akın´ın kullandığı aracın  İrşadiye Mahallesi ile Manyas arasında Cumhuriyet mahallesi, Kestanelik körüsü yakınlarında Mürvetler deresine uçmuş oldukları belirlendi.

      Manyas´a dönmek için gittikleri halde akşam geç saatlerinde de evlerine dönmeyen Akın çiftini aramaya çıkan mahalle halkı sonuç alamayınca durumu jandarmaya bildirmeleri ile Jandarma ve çevre sakinlerinin ortak arama çabasıda sonuçsuz kalınca durum AFAD ekibine bildirildi. 

     Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve çevre sakinlerinin yoğun kar yağışı ve tipi dolayısı ile sonuçsuz kalan arama çalışmalarına bugün Balıkesir´den gelen AFAD ekibinin de katılması ile devam edildi.

     Yapılan aramalar sonrası çifte ait araç akşam geç saatler de Cumhuriyet MahallesiKetenlik köprüsüne 1 km. mesafede Mürvetler deresine uçmuş olduğu anlaşıldı.

     Aracın Mürvetler deresinde ağaca takılmış ve ters durumda bulunması üzerine AFAD tarafından yapılan incelemede Emekli Öğretmen Ali Abdullah Akın ile eşi Nefize Akın´ın kayıp oldukları tespit edildi.

     Olumsuz hava koşulları sonucu kayarak dereye uçtuğu sanılan otomobilin çıkartılma işlemi 8 Ocak pazar yarın iş makinası tedarik edilerek kurtarılmasına karar verilirken, Kaybolan Akın çiftinin akıbeti yapılan arama çalışmalarının devamında tespit edilecek.

    Olayla ilgili olarak düşüncesini açıklayan İrşadiye Muhtarı Şevket Kaya, Emekli öğretmen Ali Abdullah Akın´ın rahatsızlığı dolayısı ile aracı eşi Nefize Akın´ın kullandığını, söz konusu kazanın, Nefize Akın´ın karlı yolda aracı kontrol edememesinden kaynaklanmış olabileceğini ifade etti.

                        SÜLEYMAN ÖZAYDIN-MANYAS

 

 



Anahtar Kelimeler: İnanılmaz
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı