Dünya efsanesi Hollanda' lı futbolcu Johann CRUYF bir demecinde,'' bir çanta dolusu paranın maç kazandığını hiç görmedim. Motivasyonunda maddiyatı ön plana alan hiçbir kimse başarılı olamaz. Pahalı oyuncular değil, YÜREKLİ OYUNCULAR başarılı olurlar '' demiş. Çok da güzel söylemiş.

Bunu yazıyorum ama sakın yanlış anlaşılmasın. Hiç kimse o ligde, sağlıklı yaşam amacıyla spor yapmıyor. Tabi ki herkes akıttığı terin, verdiği emeğin karşılığını almalı. Ancak şu da unutulmamalı ki taşıdığı sorumluluğu, üstlendiği görevi layıkıyla yerine getirenlerdir o parayı hak edenler.

Değerli arkadaşlar! Sezon başında bu takımın temelleri atılırken, bizim en büyük silahımız inancımızdı. Motivasyonumuzu, gücümüzü, nefesimizi inancımızdan alarak hedefe gidebileceğimizi biliyorduk. Bu inancın mimarı ve en büyük savunucusu Başkanımız, Uyanış sezonu derken en çok oyunculara, bir o kadar da vefakar taraftarına güveniyordu. İşte şimdi biz bu inancı kaybedersek silahımız düşer, silahımız düşerse, kalemiz düşer. Ondan sonra ki ahlar vahlar bizi kurtarmaz. Oyuncularımız, taşıdıkları formaya, aldıkları paraya ve bu vefakar taraftara layık olmak istiyorlarsa, şapkalarını önlerine koyup öz eleştirilerini yapmalı ve Şampiyonluğa olan inançları ile o sahaya adım atmalıdırlar.

İnanç işleri kolaylaştıran değil, ancak mümkün kılan bir unsurdur. Doğru değerlendirilip, zamanında kullanılırsa bizi zafere taşıyacak formül inancımızdadır.

Türkiye liglerinde ilk 4' e oynamış, haftalarca liderlik koltuğunda oturmuş, Tanju, Orhan, Rıfat ve diğerleri ile destanlar yazmış efsanelerin, Serkan' a, İlhan'a, Tümer' e, Ercan' a, Celil' e liderlik yapmış bir Başkan ile bu ligin olduğu kadar diğer liglerin de defalarca üstesinden gelmiş İsmet Hocanın takımıdır Samsunspor . Taraflı tarafsız herkesin imrendiği o büyük taraftarın, kimsede olmayan muhteşem stadında Şampiyon olacak takımın adıdır Samsunspor.

Futbolcu kardeşlerim…

Nasıl bir ortamda olduğunuzun kıymetini bilin ve layık olduğunuzu yaşayın. İster şampiyonluk apoletini takar Paşalar gibi olursunuz, isterseniz tarihin tozlu sayfalarında kaybolursunuz.

Unutmayın ki ; Parayı kaybederseniz bir şeyinizden, inancınızı kaybederseniz her şeyinizden olursunuz.