İmzacılar İçin Kritik Gün Cuma

CHP'de Olağanüstü Kurultay için başlatılan imza sürecinde kritik gün Cuma. Kurultay için gerekli imzayı toplamak için çalışmalar hızlanırken, imza toplanamaması ihtimaline karşılık, sosyal medya üzerinden de Kılıçdaroğlu'nun kendi isteği ile kurultayı toplaması yönünde baskı grupları oluşturmaya başlandı.

19 Temmuz 2018 - 14:56

CHP'de Olağanüstü Kurultay toplanması için pazartesi günü başlayan imza süreci ile ilgili her iki cepheden çelişkili açıklamalar gelirken, imzacı grup çalışmalarını hızlandırdı. CHP'de önceki dönemde sık sık başvurulan imza dönemlerini de göz önüne alan ekibin imzaları, Cuma(20 Temmuz) günü bitirmek için yoğun mesai harcadığı öğrenildi. Daha önceki imza kampanyalarının bir hafta sonrasında desteğini kaybettiğini ve başarısız olduğunu gören ekip, özellikle il başkanlarını arayarak destek talebinde bulunuyor. İmzacı grubun desteği bulmak için toplanan imza rakamını da yüksek gösterdiği iddia ediliyor.

İNCE İL BAŞKANLARINI MI ARIYOR?

Bu çerçevede imzaya destek için, "Adayım demiyorum, ama 'yürü önümüzden' derlerse hazırım" diyerek olağanüstü kurultay için hareket başlatan CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin özellikle sıfır çekilen illerin başkanlarını arayarak destek istediği parti kulislerinde konuşuluyor. Bu il başkanlarından bazılarının görüşmeyi kabul etmediği bir kısmının ise nezaketen görüşüp destek vermeyeceklerini beyan ettikleri de ileri sürülüyor.

ÖNDER SAV DA DEVREDE İDDİASI

Bu arada imza kampanyası için CHP'nin uzun bir dönem Genel Sekreterliği'ni yapan ve partide "Dede" lakabı ile tanınan Önder Sav'ın devreye girdiği iddia ediliyor. CHP içinde Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkanlığa seçtiren ardından da düşürmek için imza kampanyaları başlatan isim olarak bilinen Önder Sav'ın girişimde bulunduğu iddiası imza konusunda net karar vermeyen isimleri rahatsız etti.

SOSYAL MEDYA BASKISI

Parti kulislerinde konuşulan bir başka iddia ise yeterli imza toparlanamaması ihtimaline karşılık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi üzerinde sosyal medyada baskı grupları oluşturmak. Oluşturulan grupların açıklanan imza sayısının yüksekliğine dikkat çekerek, "Kurultay çağrısı yapın sayın Genel Başkanım" çağrısı ile kurultayı toplanmasını sağlamak. Bu konuda özellikle Facebook ve Twitter üzerinden bazı isimlerin çağrıda bulunması iddiayı doğrular nitelikte.

Kaynak: Gerçek Haberci
Bu haber 1796 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()