İMKB LİSESİ’NDEN İSTİHDAM ATAĞI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2017 - 09:43, Güncelleme: 17.03.2017 - 09:43
 

İMKB LİSESİ’NDEN İSTİHDAM ATAĞI

Manisa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencilerinin hazırladığı kahvaltı programında, öğrenciler “İşyeri Okul İş Birliği” projesi kapsamında, iş adamları ve oda başkanları ile bir araya geldi. Programda konuşan Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, meslek liselerinin önemine vurgu yaptı. Kaymakam Erdoğdu; “Meslek liselerinin günümüz koşullarında oldukça önemli, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak meslek sahiplerinin değerlendirilmesi sağlanmakta, o nedenle meslek liselerine önem veriyoruz. Amacımız buralardan mezun olan öğrencilerimizin boş kalmamaları. Meslekleri ile ilgili iş gücünü kullanmaları gerekli. Düzenlenen kahvaltı ile bunu anlatmaya çalıştık. Sivil Toplum Kuruluşlarının yakın ilgilerini görüyoruz” dedi.   AMACIMIZ ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM YARATMAK Öğrencilerin sektör deneyimi kazanması için başlatılan proje ile yetişkin kalifiyeli elemanlar yetiştiren IMKB Teknik Mesleki Anadolu Lisesi Okul Müdürü Funda Berber projenin amacını anlatırken şu açıklamalarda bulundu; “Bizim okulumuz da tümü kız öğrenci. İstihdam konusunda hiçbir sıkıntımız yok, mezun olan öğrencilerimiz iş buluyor, okuyan öğrencilerimizde stajlarını iş yerlerinde sürdürüyor. Mesleki ve teknik eğitimde okul ve iş yeri arasındaki ikili yapının güçlendirilmesini hedefleyen proje ile stajyer öğrencilerin mezun olduktan sonra istihdamına yönelik katkı sağlatılması hedefleniyor.” dedi.                          Program kapsamında misafirlere, öğrencilerin yaptığı çeşitli aksesuarlar hediye edildi. Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.   Okul Müdürü Funda Berber, öğretmenler ve öğrenciler programda; Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli ile buluştu.    
Manisa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencilerinin hazırladığı kahvaltı programında, öğrenciler “İşyeri Okul İş Birliği” projesi kapsamında, iş adamları ve oda başkanları ile bir araya geldi. Programda konuşan Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, meslek liselerinin önemine vurgu yaptı. Kaymakam Erdoğdu; “Meslek liselerinin günümüz koşullarında oldukça önemli, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak meslek sahiplerinin değerlendirilmesi sağlanmakta, o nedenle meslek liselerine önem veriyoruz. Amacımız buralardan mezun olan öğrencilerimizin boş kalmamaları. Meslekleri ile ilgili iş gücünü kullanmaları gerekli. Düzenlenen kahvaltı ile bunu anlatmaya çalıştık. Sivil Toplum Kuruluşlarının yakın ilgilerini görüyoruz” dedi.
 
AMACIMIZ ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM YARATMAK
Öğrencilerin sektör deneyimi kazanması için başlatılan proje ile yetişkin kalifiyeli elemanlar yetiştiren IMKB Teknik Mesleki Anadolu Lisesi Okul Müdürü Funda Berber projenin amacını anlatırken şu açıklamalarda bulundu; “Bizim okulumuz da tümü kız öğrenci. İstihdam konusunda hiçbir sıkıntımız yok, mezun olan öğrencilerimiz iş buluyor, okuyan öğrencilerimizde stajlarını iş yerlerinde sürdürüyor. Mesleki ve teknik eğitimde okul ve iş yeri arasındaki ikili yapının güçlendirilmesini hedefleyen proje ile stajyer öğrencilerin mezun olduktan sonra istihdamına yönelik katkı sağlatılması hedefleniyor.” dedi.                         
Program kapsamında misafirlere, öğrencilerin yaptığı çeşitli aksesuarlar hediye edildi. Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.
 

Okul Müdürü Funda Berber, öğretmenler ve öğrenciler programda; Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli ile buluştu.
 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.