Büyük Torbalı

İmarda barış!

Binlerce vatandaşın uzun yıllardır beklediği “imar barışı” hayata geçiriliyor. Başvurular önceki gün başladı. Torbalı’da 3 binin üzerinde vatandaşın bu uygulamadan yararlanması bekleniyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
İmarda barış!
198 Görüntüleme
12 Haziran 2018 - 9:49
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İMAR sorununa çözüm getiren ‘İmar Barışı’ için beklenen gün geldi ve başvurular Cuma gününden itibaren alınmaya başlandı. . Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, kamuoyunda ‘İmar Barışı’ olarak bilinen ve ülke genelinde toplamda 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme, Torbalı’yı da yakından ilgilendiriyor. Ahmetli’den Özbey’e, Yeniköy’den Kuşçuburun’a, Karakuyu’dan Pamukyazı’ya kadar onlarca merkezi ve kırsal bölgede yaşanılan imar sorunu, binlerce Torbalılıyı mağdur ediyor. Yapılardaki imar ve iskan sıkıntısını çözerek yapıların tamamının kayıt altına alınmasını sağlayacak İmar Barışı düzenlemesinin detayları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkililerinden oluşan komisyon tarafından değerlendiriliyor.

31 EKİM’E KADAR

İmar Barışı başvuruları, Tapu Müdürlüklerinden, E-Devlet Kapısı üzerinden ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nden kolayca yapılabilecek. Yapı Kayıt Belgesi için İmar Barışı’na yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından başvurulabilecek. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı ek inşaat alanları içeren tüm yapılar imar barışından faydalanacak. Başvurular 8 Haziran cuma günü saat 13:00’da alınmaya başlandı, 31 Ekim 2018’e kadar sürecek. Yapı kayıt belgesi bedeli ise 31 Aralık tarihine kadar ödenecek. Bakanlar Kurulu süreyi isterse 1 yıl uzatabilecek. Yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak. Yapıların yenilenmesi durumunda ise yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanacak. Hazineye ait arsa üzerinde yapılan yapılar da barıştan faydalanacak. Bu arsa üzerinde evi olan vatandaş yapı kayıt belgesi aldıktan sonra arsayı da almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuracak

 

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web