İBB'nin Gece Metrosunda Uyguladığı Tarife Vatandaşı Zorluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan gece 00.30'dan itibaren metrolardaki çift ücret tarifesi, İstanbullu vatandaşın tepkisini çekti. Metroya iki katı para ödemekte zorlandıklarını söyleyen vatandaşlar, seferlerin tek tarife üzerinden ücretlendirilmesi için İBB'ye çağrıda bulundu.

24.02.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-17:31)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararla, 30 Ağustos 2019 tarihinden itibaren başlayan gece metrosu vatandaşın bütçesini zorluyor. Normalde 3.5 lira olan tek biniş ücreti 00.30'dan sonra iki katına çıkıyor ve 7 lira oluyor. 

Yaklaşık olarak 6 aydır uygulamada olan çift ücret tarifesi vatandaşların bütçesini zorlarken, tepkilere de neden oldu. Biniş ücretini ödemekte zorlandıklarını belirten İstanbullu vatandaşlar, bu durumun normale çekilmesi için İBB'ye çağrıda bulundu. Bu durumdan en çok etkilenenler ise gece çalışan vatandaşlar oldu. Gece mesaisi olan çalışanlar, çift ücret tarifesi nedeniyle metroya binemediğini belirtti.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda İBB tarafından yapılan yeni zammın yüzde 35 oranında olduğu aktarıldı. Fakat, daha önce 1-3 durak arası sabit 1.95 TL olan ücret tarifesi yeni zamla birlikte birinci durakta 2,5 TL, ikinci durakta 3 TL, üçüncü durakta 3.5 TL olarak uygulanmaya başlandı. Böylece 1-3 durak arasında zam oranı yüzde 79 olarak ölçüldü. Zammın üzerinden 14 gün geçmesine rağmen İBB'den bir açıklama yapmazken, vatandaşlar 14 günlük süre zarfında kartlarından fazladan kesilen ücretlerin ödenmesini talep etti.

İBB tarafından uygulamaya konulan gece seferleri Cuma'yı Cumartesi'ye ve Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan geceler ile resmi tatil günleri öncesindeki gecelerde, 20 dakika sefer aralığında gerçekleştiriliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal