İmamoğlu'nun veri kopyalama kararı mahkeme tarafından durduruldu

Ekrem İmamoğlu'ndan veri kopyalama açıklaması
Ekrem İmamoğlu'ndan veri kopyalama açıklaması © AA
© AA
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Ekrem İmamoğlu, belediye ve bağlı kuruluşların veri tabanının kopyalanması talimatına ilişkin kararı mahkeme tarafından durduruldu.

REKLAM

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebine, "yürütmeyi durdurma" kararı verdi.

Mahkeme kararında, elektronik veri tabanında inceleme yapılması, şüphe duyuluyorsa silinen kayıtların bilgisayar ortamına geri getirilmesi dışında ayrıca elektronik veri tabanının ve altyapısının kopyalanmasına neden ihtiyaç duyulduğunun açıklanmasını istedi.

Öte yandan, İdare Mahkemesine yapılan yürütmeyi durdurma başvurusunun da AK Parti'li meclis üyeleri Yüksel Akyol ve Ömer Faruk Kalaycı tarafından yapıldığı öğrenildi.

Talebi değerlendiren idare mahkemesi, iptali talep edilen işlemin uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olduğundan davalının birinci savunması ile ara karara yanıt alındıktan ve savunma kararına cevap süresi dolduktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne karar verdi.

İmamoğlu, bugün bir genelge yayımlayarak belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanında inceleme yapmak üzere 2 müfettiş ve 3 uzman görevlendirmişti.

İmamoğlu: Daha birçok tedbirimiz olacak

İmamoğlu, yürütmesi durdurulan kararıyla ilgili "Daha birçok tedbirimiz olacak. Bunlar mahalli düzeyde olabilir. İnsan kaynakları tespiti düzeyinde olabilir. İştirakler düzeyinde olabilir. Şu an tek tek bunları sıralamaya vakit yetmez. Zira uzman ekiplerimiz çalışıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Önerilere ve uyarılara rağmen kişisel hedefleri, beklentileri ve egoları için çalışacak kişilerin kendi yol haritasında ve partisinde yer almayacağını dile getiren İmamoğlu, "Zira bunun takipçisi olacağıma dair, mücadelesini verdiğime dair, 16 milyon karşısında defalarca söz verdim. Hak yemem, hakkımı yedirtmem." ifadelerini kullandı.

Mecliste CHP'lilerin çoğunlukta olmamasını, dezavantaj olarak görmediğini anlatan İmamoğlu, "Bunu demokrasi adına bir fırsata çevirebilmenin ruhunu hepimizin yaşaması ve hissetmesi lazım. Bu mümkün. Türkiye'nin değişim ve dönüşümünün başlangıç yeri yerel yönetimlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'daki topluluğun her bir ferdinin farklı, kültürlerden, anlayışlardan, yaşam biçimlerinden geldiğini kaydeden İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden sonra Türkiye'deki en büyük ikinci halk meclisidir. O bakımdan parti disiplinine uyan, alınan kararlara uyan bir anlayışla ve İBB başkanıyla istişare ve konuşabilme mekanizmasıyla örnek bir grup olmayı diliyorum." dedi.

Açıklamanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, meclis salonunda basına kapalı olarak gerçekleşen CHP meclis grubu toplantısına katıldı.

Ek kaynaklar • AA

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Yıldırım'dan İmamoğlu'na tebrik: Duymayanlar için bir kez daha diyeyim, hayırlı olsun

İBB'den 'veri tabanı' açıklaması: Bilgilerin kurum dışına çıkması söz konusu değil

31 Mart Yerel Seçimi: Büyükşehir ve il belediye başkanlıkları 2019 ve 2024’te nasıl değişti?