AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir,  Bengütürk Televizyonu’nda yayınlanan ve sunuculuğunu Cem Açıkgöz’ün yaptığı ‘Günün Raporu’ programına konuk oldu. İstanbul seçiminin konuşulduğu programda Açıkgöz’ün sorduğu sorulara içtenlikle yanıt veren Özdemir, “Yayını yapan kim olursa olsun bizim İstanbul ile ilgili hayallerimizi anlatamayacağımız hiçbir platform yok” diye konuştu.

İşte Ahmet Özdemir’in Günün Raporu programında İstanbul seçimiyle ilgili açıklamaları şu şekilde;

“SEÇİM STRATEJİMİZİ TANITIM MEDYA BAŞKANIMIZ MAHİR ÜNAL BEY YÜRÜTÜYOR”
31 Mart bütün Türkiye’de yapılan bir yerel seçimdi. Ama 23 Haziran İstanbul’un yerel seçimi. Cumhurbaşkanımız partimizin genel başkanı ve cumhur ittifakının da ortağı. Dolayısıyla Türkiye için çok önemli olan 31 Mart seçimlerinde sahada olması, 23 Haziran seçimlerinde sahada olmaması gibi bir değerlendirme yapmak doğru değil. Çünkü bir tanesi bir ilin seçimi diğeri Türkiye’nin seçimiydi. Bizim İstanbul ile ilgili seçim stratejimizi Tanıtım Medya Başkanımız Mahir Ünal Bey yürütüyor. Bununla ilgili asıl odak noktası başbakanımız yani şu anki Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Yıldırım. Kampanyanın odak noktası Binali Bey. Doğal olarak ta kampanya Binali Bey üzerinden yürüdü. Tabii Cumhurbaşkanımız siyasi karizması, liderlik öngörüsü çok fazla olan biri olduğu için stratejik noktalarda sahaya indi, gerekli müdahaleyi yaptı ama ana unsurumuz Binali Yıldırım olduğu için seçim kampanyası Binali Yıldırım üzerinden yürütüldü. Bunu Cumhurbaşkanımızın sahaya inmesi yâda inmemesi diye değerlendirmek yanlış olur, biri Türkiye’nin yerel seçimiydi, biri İstanbul’un yerel seçimi. İstanbul’un yerel seçiminde İstanbul’un adayı ile gitmek daha doğru bir tercih.

“BİNALİ BEY YAYINDAN ÇEKİNMEDİĞİNİ PROGRAM ÖNCESİ AÇIKÇA İFADE ETMİŞTİ”
Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım Beye ortak yayın teklifi geldiğinde sunucu ve programın içeriğiyle ilgili hiçbir endişesinin olmadığını açıkça ifade etmişti ve yayına hazır olduğunu söylemişti. Bu şu demek; böyle organizasyonların yapılabileceğini zaten önceden öngörüyoruz ama bizim İstanbul’la ilgili projelerimiz, vaatlerimizle kısıtlı kalacağımız, kendimizi geriye çekeceğimiz veya şu soru sorulursa ne yaparız diyeceğimiz bir eksik noktamız yok. Çünkü Ak Parti 25 yılda bugüne kadar İstanbul’u çok ciddi değişime uğratmış ve son 2 yıldır özellikle 15 Temmuz’dan sonra Cumhur İttifakıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nin vatanına, milletine olan sevgisinin ön şartsız bu ittifakın içinde yer almasına sebep olmasıyla biz daha güçlü İstanbul için her şeyi yaptık. Bizim yaptığımız projelerle İstanbul artık bir dünya başkenti olacak. Dolayısıyla bizim adayımızın bir çekincesi yoktu ama bu tabloları öngörüyorduk. Fakat İsmail Küçükkaya yayından önce çok tarafsız çok iyi niyetliymiş gibi bir tavır gösterdi. Aslında birkaç kişi konuşulmuştu ama şunu da yapmak istemedik; daha yakın bir kişiyle bu yayını yaptığınızda özellikle CHP’nin adayına oy vermiş bir seçmende olumsuz bir etki oluşacaktı. Binali Beyde bundan çekinmediğini, aslında İsmail Küçükkaya’nın bugüne kadar ki yayın portföyüne bakarsanız hep Cumhur İttifakı’nın karşısında olmuştur.

“İSTANBUL İLE İLGİLİ HAYALLERİMİZİ ANLATAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR PLATFORM YOK”
Yayını yapan kim olursa olsun bizim İstanbul ile ilgili hayallerimizi anlatamayacağımız hiçbir platform yok. Bu noktada sorulan sorulardan kaçacağımız yok mesajı verdik. Ortak yayında Binali Beyin bir mağduriyeti söz konusu değil. Binali Bey bakanlık, başbakanlık yaptığı dönemde ve meclis başkanlığı yaptığı dönemde insan ilişkileri çok iyi olan, sorun çözme kabiliyeti çok hızlı olan ve sorunu değil, çözümü önceleyen birisi. Binali Bey hizmetiyle Türk kamuoyunda yer almış bir isim. Dolayısıyla yayındaki mağduriyete sığınacak kadar küçük hesap yapacak bir isim değil. O yayın belki bizim adayımızın İstanbul’la ilgili hayallerini çok anlatmaya fırsat verecek bir yayın değildi. Ama bunun bizim açımızdan şu önemi var; biz bu konuda hiçbir çekincemizin olmadığını her platformda bunu yapabileceğimizi gösterdik.

“YAYINDA KURALLARA UYMA AÇISINDAN BİR SORUN YOKTU”
Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal Bey ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay Bey programın içeriğiyle ilgili bir görüşme yaptılar. Bu görüşmede adayların birbiriyle direk temas kurmaması, soruların süreleri ve adayların projeleriyle ilgili bir çalışma yapıldı. Yayında kurallara uyma açısından bir sorun yoktu.

“İMAMOĞLU’NA HDP İLE İLGİLİ SORULAR SORULMALIYDI”
İstanbul şunu konuşuyor; İmamoğlu seçildiğinde İSPARK’ın HDP’ye verileceği seçmende çok büyük bir tedirginliğe yol açıyor ve konuşuluyor. CHP adayının FETÖ’yle, PKK’yla kim olursa olsun biz İstanbul’u birlikte yöneteceğiz algısı vardı. Şimdi milliyetçilik duyarlılığı çok fazla olan seçmende bu çok ciddi bir rahatsızlık yapar ve milliyetçi seçmen İstanbul’da son derece fazla sayıda. O zaman İsmail Küçükkaya’nın bu soruyu sorması lazımdı. Çünkü kamuoyunda en çok konuşulan konu bu. Siz İstanbul’u gerçekten FETÖ’yle PKK’yla birlikte mi yöneteceksiniz? İSPARK’ın HDP’ye verileceği doğru mudur? Bunları sormalı ve onların cevabını almalıydı. Ama bunları sorulmadı. Şimdi bunların sorulmamasında iyi niyet görmüyorum. Çünkü can alıcı bir soru. Ekrem İmamoğlu’nun yayında verdiği cevaplarla kamuoyunun beklentisini karşılayamadı.

“CHP’NİN ADAYI ORTAYA BİR VİZYON KOYAMADI”
Bütün bu planlamalara rağmen CHP’nin adayı ortaya bir vizyon koyamadı. Bizim için önemli olan şey bu. Seçmenin artık çok dengeli tartan bir terazisi var. Vatandaşımız bunları çok iyi analiz ediyor. Bir tarafta yılları başarılarla geçmiş, başbakanlık yapmış biri diğer tarafta Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde sadece mal sahibi olmayı kendine hedef edinmiş ve kamuoyunda da birçok konuda tartışılan birisi. Bizim insanımız bazen bazı ortamlarda yalan konuşulduğunu duyar bir şey demez ama yalan söyleyeni hiç sevmez. Özellikle de belediye başkanı olacak birinin yalan konuşmasında hiç hoşlanmaz. Bu süreçte CHP’nin adayının çok yalanı ortaya çıktı. Valiye hakaret etmedim dedi ama hakaret ettiği ortaya çıktı. Binali Yıldırım soruları istedi dedi, soruları istemediğini İsmail Küçükkaya bile söyledi. Yunan Gazeteleriyle röportaj yapmadım dedi, röportaj yaptığı ortaya çıktı. Şimdi bunların ortaya çıkmasından daha önemlisi yalan söyleme potansiyeli olan birinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olup olmamasını çok iyi tartacaktır. Bizim için önemli olan şey bu.

Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz